Eurovision Song Contest 2023 - NYHEDER
Voyager vil repræsentere Australien i Eurovision 2023 med Sangen Promise

Voyager efterfølger Sheldon Riley som Australiens Eurovision artist?
SBS afslørede den australske artist Voyager tirsdag aften


Dato: 21. februar 2023
Kilde: esctoday.com
Australiens SBS løftede tirsdag aften sløret for den artist og den sang der vil repræsentere landet 'Down Under' i dette års udgave af Eurovision Song Contest, nemlig gruppen Voyager med 'Promise'. Det har længe været kendt, at årets bidrag bliver valgt internt i SBS, efter at de to sidste bidrag er fundet i det lokale 'grandprix' Australia Decides.

Australiens artist og sang blev præsenteret kl. 19:30 dansk tid, hvor afsløringen skete direkte på YouTube:

Der havde i længere tid verseret rygter om, at det kunne blive tale om metal-gruppen Voyager, der i sidste års udgave af Australia Decides blev nummer to efter Sheldon Riley. Og de rygter viste sig altså at holde stik. Nummeret hedder Promise og er skrevet af gruppen selv...

Men også Australiens 2016-artist Dami Im havde vist interesse i at prøve lykken igen. Sidst blev hun nummer to i Stockholm efter Jamala.

Voyager
Voyager blev dannet i 1999 i Perth og er et såkaldt progressivt metal band. Siden de blev dannet har de udgivet syv fulde studie-albums, det seneste i 2019. Bandet har haft mange forskellige sammensætninger, men består i øjeblikket af:

 • Daniel Estrin (vokaler, keyboard)
 • Simone Dow (guitar)
 • Scott Kay (guitar)
 • Ashley Doodkorte (trommer)
 • Alex Canion (bass, vokaler)
 • Voyager har to gange tidligere forsøgt at blive Australiens artist i Eurovision. Senest i 2022 blev de nummer to i ‘Australia Decides’ efter vinderen Sheldon Riley. I 2020 blev deres bidrag ikke udvalgt til finalen.

  Australien i Eurovision Song Contest
  Australien debuterede i Eurovision i 2015 i Wien, og blev dermed land nummer 52 til at deltage i Eurovision Song Contest. Australien deltager i år i konkurrencen for ottende gang. I 2015 og 2016 blev det til henholdsvis en femte- og en andenplads til Guy Sebastian og Dami Im.

  Senest blev det til en femtendeplads i Torino til Australien, der sendte Sheldon Riley og nummeret Not the Same.

  Se alle Australiens bidrag gennem tiderne her...

  Sheldon Riley repræsenterede Australien i Eurovision 2022  Links: Australien

  Opdateret d. 22.2.2023