Eurovision Song Contest 2023 - NYHEDER
Dansk-græske Victor har frigivet sit bidrag til Eurovision Song Contest 2023

Efter halvandet måned har vi endelig fået Victor's Eurovision bidrag
'What they Say': Victor Vernicos frigiver det græske bidrag


Dato: 12. marts 2023
Kilde: esctoday.com
Tilbage i januar måned blev dansk/græske Victor Vernicos Jørgensen afsløret som artisten, der skal repræsentere de græske farver ved Eurovision Song Contest 2023 i Liverpool. Sangen 'What They Say' blev endelig søndag officielt frigivet.

Der var syv bidrag med i den endelige dyst om at repræsentere Grækenland i Eurovision 2023 i maj måned, og i slutningen af januar afslørede ERT, at en intern jury og en jury bestående af 70 eurovision-fans havde valgt dansk-græske Victor Vernicos Jørgensen som Grækenlands repræsentant i Liverpool.

Nu har vi så endelig fået frigivet Victor's bidrag, der har titlen 'What they Say'; sangen, som Victor selv har skrevet, er produceret af Kostas Kalimeris, Steve Sovolos og Vangelis Yialamas, og videoen er instrueret af Yiannis Georgioudakis.

Læs også: Dansk-græske Victor bliver Grækenlands Eurovision artist

Victor Vernicos Jørgensen
Victor bliver som 16-årig den yngste græske Eurovision artist nogensinde. Den dansk-græsk artist, som har en dansk far og en græsk mor, er født og opvokset i Athen. Victors bedstefar, Leif Juul Jørgensen, spillede klarinet professionelt i “The Danish Jazz Quartet” og “Theis Nygaards Jazz Orkester”.

Victor startede at spille klaver som 4-årige og tog fat i guitaren da han var ti. Han udgav sin første single som 14-årig.

I oktober i år indsendte Victor sin ansøgning til den græske TV-station ERT med henblik på deltagelse i Eurovision Song Contest 2023. Han er som nævnt den yngste deltager nogensinde til at repræsentere Grækenland og drømmer også om at blive den yngste mandlige vinder af Eurovision Song Contest.

Grækenland i Eurovision Song Contest
Grækenland debuterede i Eurovision Song Contest i 1974 med Marinella og sangen 'Krassi, Thalassa Ke T'Agori Mou', der fik en 11. plads. Senere er det blevet til yderligere 41 optrædender på den store scene, med Helena Paparizou's sejr i 2005 som den helt store triumf. Derudover er det blevet til 3 tredje-pladser, og Grækenland havde til og med 2016 ikke misset én eneste finale.

Den rekord gik fløjten da hverken gruppen Argo i 2017 eller Yianna Terzi i 2019 klarede cuttet til den store finale. Senere gik det dog bedre, og senest fik Amanda Tenfjord en flot ottendeplads i finalen i Torino med sangen Die Together.

Se alle Grækenlands bidrag gennem tiderne her...

Der var syv artister i spil til at repræsentere Grækenland i Eurovision 2023Links: Grækenland

Opdateret d. 13.3.2023