Eurovision Song Contest 2023 - NYHEDER
Storbritannien har fået startnummer 26 og Ukraine starter som nummer 19 i finalen

Både Storbritannien og Ukraine er blevet placeret i startrækkefølgen
Ukraine fik startnummer 19 og Storbritannien 26 i finalen


Dato: 13. marts 2023
Kilde: eurovision.tv
I dag har alle de deltagende lande været indbudt til at deltage i årets første møde for delegations-lederne, der afholdes i værtsbyen Liverpool. I den forbindelse er der sket lodtrækning om startrækkefølgen for de to 'værts-lande'. Ukraine fik startnummer 19 og Storbritannien starter som nummer 26 og sidst i finalen.

Det er ved at være lukketid for at afvikle nationale finaler, hvilket betyder at de 37 deltagerlande nu kan begynde at finpudse deres performance i Liverpool Arena. Det betyder også at delegationslederne for alle de 37 lande er blevet inviteret til det første fælles møde i værtsbyen Liverpool.

Som sædvanlig betyder det også, at der bliver foretaget lodtrækning om startnummeret for årets værtsnation. Da Storbritannien jo er vært på vegne af sidste års vinder, blev også Ukraine placeret.

..

Storbritanniens placering blev udtrukket af den ukrainske delegationsleder, der tilfældigt trak nummer 26 op af bowlen, hvilket betyder at Mae Muller vil optræde med sin sang “I Wrote a Song” som nummer 26, hvilket betyder at hun optræder som allersidste nummer i finalen.

Derefter trak den britiske delegationsleder tilsvarende et nummer til Ukraine, og det betyder at TVORCHI og deres sang “Heart of Steel” optræder som nummer 19 i finalen. Det betyder altså, at både værtslandet og sidste års vinderland starter i anden halvdel af finalefeltet.Links: Eurovision Song Contest

Links: Ukraine

Opdateret d. 13.3.2023