Eurovision Song Contest 2023 - NYHEDER
Iru Khechanov vandt The Voice Georgien og dermed landets plads i Eurovision Song Contest 2023

Iru afløser Circus Mircus som Georgiens repræsentant i Eurovision Song Contest
'Echo': Georgien frigiver årets allersidste Eurovision bidrag


Dato: 16. marts 2023
Kilde: eurovoix.com
Tilbage i starten af februar måned blev Iru Kechanovi annonceret som Georgiens Eurovision-artist 2023, da hun vandt The Voice Georgia. Torsdag blev Georgiens bidrag så afsløret; det skete kl. 15:00 da sangen 'Echo' blev frigivet via YouTube.

Dette års Eurovision artist fra Georgien blev fundet via The Voice Georgia, der blev afholdt over ti uger med første afsnit helt tilbage i starten af december måned. Den 2. februar blev vinderen fundet, og det blev som bekendt den 23-årige Iru Kechanovi, der var kendt i Georgien som en del af pige-gruppen Candy, der vandt Junior Eurovision 2011 med sangen 'Candy Music'.

I går fik vi så frigivet Iru's bidrag, der har fået titlen 'Echo'. Og med frigivelse af denne sang har vi fået samtlige 37 bidrag, der deltager i Eurovision Song Contest i Liverpool i maj måned. Sangen blev frigivet via YouTube kl. 15:00, og du kan se den her:

'Echo' er skrevet af Iru selv sammen med Beni Kadagidze og George Kukhiadnidze; sidstnævnte var med til at skrive alle Georgiens tre vinderbidrag til Junior Eurovision i henholdsvis 2008, 2011 og 2016.

Læs også: Iru Khechanov vandt billetten til Liverpool i maj måned

Iru Khechanovi
Iru er en 23 årige Georgisk sanger, der repræsenterede Georgien i Junior Eurovision Song Contest i 2011 som en del af pige-gruppen Candy. Deres bidrag “Candy Music” vandt konkurrencen med 108 points.

Dermed træder Iru ind i rækken af artister, der deltager i Eurovision Song Contest efter også at have deltager i Junior udgaven af showet. Andre der har gjort dette er Malta’s Destiny og Stefania fra Grækenland/Holland.

Iru vil fremføre “Echo” i anden halvdel af den anden semifinale torsdag den 11. maj i Liverpool Arena.

Georgien i Eurovision Song Contest
Georgien debuterede i Eurovision Song Contest i 2007, hvor Sopho Kalvashi blev nummer 12 i finalen med 97 points. Landet har har to niendepladser i 2010 og 2011 som bedste resultater.

Efter fire forsøg i træk, hvor det ikke er lykkedes for Georgien at kvalificere sig til finalen, var der endelig lidt succes i 2022, hvor Circus Mircus med Lock Me In blev nummer 18 i finalen.

Siden debuten har Georgien deltaget hvert eneste år - bortset fra 2009. Dette år havde Georgien valgt Stephane & 3G og sangen 'We don't wanna Put In'. På grund af en politisk tekst om konflikten med Rusland bad EBU Georgien om at skrive en ny sangtekst, men det nægtede man og blev derfor væk.

Se alle Georgiens bidrag gennem tiderne her...Links: Georgien

Opdateret d. 17.3.2023