Eurovision Song Contest 2023 - NYHEDER
Så fik vi annonceret startrækkefølgen til semifinalerne i Eurovision Song Contest 2023

Norge og Danmark åbner de to semifinaler, Finland og Australien slutter af
Liverpool 2023: Her er startrækkefølgen i årets to semifinaler


Dato: 23. marts 2023
Kilde: eurovision.tv
Startrækkefølgen i de to semifinaler i Eurovision 2023 er blevet afsløret. Som det har været tilfældet de ni seneste år er startrækkefølgen blevet besluttet af producerne af de tre shows. Norge og Danmark får lov at åbne de to semifinaler mens Finland og Australien lukker af.

Tilbage i slutningn af januar måned blev de 31 semifinalelande ved lodtrækning fordelt i henholdsvis første eller anden halvdel af de to semifinaler. Nu har BBC så besluttet den nøjagtige rækkefølge, i hvilken de 31 lande kommer på scenen.

Læs også: Eurovision 2023: Danmark i første halvdel af anden semifinale

Det er også ved lodtrækning bestemt, i hvilken af de to semifinaler de seks forhåndskvalificerede lande kan stemme; her får Danmark i den anden semifinale glæde af sidste års vinderland Ukraine sammen med dette års værtsland Storbritannien samt Spanien, mens Tyskland, Frankrig og Italien stemmer i den første semifinale.

Afsløringen af startrækkefølgen skete onsdag aften via den officielle YouTube kanal for Eurovision.tv.

.

Norge får lov til at åbne ballet, når Alessandra bliver den allerførste artist på scenen i Liverpool Arena tirsdag den 9. maj, og det bliver Finlands Käärija der lukker første semifinale med den festlige 'Cha Cha Cha'. Den sidste artist på scenen i den anden semifinale bliver Australiens rockband Voyager.

Rækkefølgen i de to semifinaler er blevet fastlagt med det samme formål, som det har været tilfældet siden 2013. Producerne forsøger at få hver sang til at skille sig ud og skabe et spændende og afvekslende tv-show.

DR’s Grand Prix-chef, Erik Struve-Hansen, har kort efter afsløringen af startrækkefølgen, delt et opslag på Instagram, hvori han lover en af de største anlagte performances fra Danmark i mange år.

"Reiley og Danmark åbner den anden semifinale til Eurovision Song Contest. Team Reiley går all in, og der er en second to none performance i støbeskeen, som er en af de størst anlagte fra Danmark i showet i umindelige tider. Mere kan jeg ikke afsløre - men det skal nok starte festen"Links: Eurovision Song Contest

Opdateret d. 23.3.2023