Eurovision Song Contest 2024 - NYHEDER
Luxembourg har deltaget i Eurovision 37 gange og vundet ved hele fem lejligheder

De deltog senest i 1993 og har i alt vundet konkurrencen fem gange
Luxembourg vender tilbage til Eurovision efter 30 års fravær


Dato: 21. maj 2023
Opd.: 26. juni 2023
Kilde: wiwibloggs.com
De deltog senest i Eurovision i 1993, og nu er storhertugdømmet Luxembourg tilsyneladende tilbage i verdens største musikkonkurrence. Landets nationale tv station RTL har nemlig bekræftet landets deltagelse i Eurovision 2024 i Sverige. Flere detaljer vil blive frigivet i løbet af sommeren.

Det er 30 år siden at det lille hertugdømme Luxembourg sidst deltog i Eurovision Song Contest. De deltog senest i 1993 med sangen “Donne-moi une chance.” Og nu har Luxembourg så annonceret, at de i 2024 vender tilbage til verdens største musikkonkurrence.

Christophe Goossens, CEO of RTL Luxembourg, siger:
"Vi er meget begejstrede for at vende tilbage til Eurovision Song Contest. RTL Télé Lëtzebuerg vil påtage sig opgaven med at udvælge både den luxembourgske artist og hele delegationen. Som medieselskab er vi dedikerede til at levere underholdning til folket i Luxembourg, og vi ser frem til at levere et stjerne-spækket show i sin fulde pragt”

RTL Luxembourg har oplyst, at de vil komme med yderligere oplysninger om valget af landets bidrag til Eurovision 2024 den 3. juli kl. 10:00. Det vil blandt andet ske på den officielle side Eurovision RTL Luxembourg.

Luxembourg var et af de syv lande der deltog i den allerførste udgave af Eurovision Song Contest i 1956. I alt har de deltaget 37 gange, og med 13 placeringer i top-fem og hele fem sejre (ligeså mange som Storbritannien) er landet et af de mest succesrige lande i konkurrencens historie.

De fem luxembourgske vinder-sange blev leveret af Jean-Claude Pascal, France Gall, Vicky Leandros, Anne-Marie David og Corinne Hermès. Derudover har Luxembourg også været repræsenteret af verdens-stjernen Nana Mouskouri.

Luxembourg deltog senest i Eurovision i 1993 med 'Modern Times' og nummeret Donne-moi une chance. Sangen blev nummer 20 ud af 25 deltagende lande, og det efterfølgende år blev landet udelukket.

Derefter vendte de ikke tilbage til konkurrencen før altså næste år. De havde dog planlagt at deltage i 2016, men de planer blev forpurret af en dårlig økonomi.

Opdateret den 26. juni 2023:
RTL Luxembourg har oplyst, at de vil komme med yderligere oplysninger om valget af landets bidrag til Eurovision 2024 den 3. juli kl. 10:00. Det vil blandt andet ske på den officielle side Eurovision RTL Luxembourg.Luxembourg i Eurovision Song Contest
Luxembourg er et af de oprindelige deltagerlande fra 1956, og har i alt deltaget 37 gange. Det er i alt blevet til fem førstepladser, senest i 1983 med Corinne Hermès og sangen Si La Vie Est Cadeau. I alt 13 gange er landet endt i top fem.

Når Luxembourg deltager i Eurovision 2024 er det første gang siden 1993 at storhertugdømmet deltager i konkurrencen.

Se alle Luxembourg bidrag gennem tiderne her...Links: Luxembourg

Opdateret d. 27.6.2023