Eurovision Song Contest 2024 - NYHEDER
Melodifestivalen udvides fra 28 til 30 bidrag, fordelt over fem delfinaler

SVT udvider antallet af deltagere i Melodifestivalen 2024 fra 28 til 30
Melodifestivalen 2024 nyt: Fem delfinaler i stedet for fire


Dato: 29. juni 2023
Kilde: esctoday.com
SVT løftede i dag sløret for de nyeste ændringer af konceptet for Melodifestivalen; fra næste år udvides antallet af deltagere fra 28 til 30 bidrag, og der afholdes fem delfinaler mod tidligere fire. Til gengæld forsvinder semifinalen (tidligere Andra Chansen) som et selvstændig show. Den store finale vil dog stadig blive afviklet med 12 deltagere.

Det var ikke lang tid at den omdøbte semifinale overlevede i Melodifestivalen. Efter to år er semifinalen, der tidligere blev benævnte Andra Chansen, ude som selvstændigt show. I stedet udvides antallet af delfinaler fra fire til fem, så det samlede antal shows i Melodifestivalen er uændret seks.

I 2024 vil hele 30 artister få chansen i Sveriges største underholdningsshow; de seneste år har der deltaget 28 bidrag, men med udvidelsen af antallet af semifinaler fra fire til fem følger også en udvidelse af antal artister fra 28 til 30.

Om ændringerne siger SVT:

"Vi vil altid gøre Melodifestivalen endnu bedre og mere spændende for vort publikum. Med dette helt nye tiltag tror vi at vi kan holde fast i seernes engagement gennem hele sæsonen. Det er ingen hemmelighed at vi har mistet seere i semifinalen/Andra Chansen. Nu håber vi at vi kan holde spændingen oppe gennem alle programmer."

Sådan bliver konceptet i Melodifestivalen 2024:

 • I hver delfinale deltager nu seks bidrag i stedet for syv
 • I de fem delfinaler går nummer 1 og 2 direkte til finale
 • Nummer 3 og 4 i alle delfinalerne konkurrerer senere i en forlængelse af den femte delfinale om to pladser i finalen
 • Forlængelsen af den femte delfinale forventes at være ca. en halv time
 • Afstemningen i forlængelsen baseres på både de stemmer nummer 3 og 4 fik i delfinalerne, og de stemmer de ti deltagere får i forlængelsen
 • I finalen deltager som sædvanlig tolv bidrag, hvor seerne står for halvdelen af stemmerne og resten afgøres af en international jury
 • Sverige i Eurovision Song Contest
  Sverige debuterede i Eurovision Song Contest i 1958 og har i alt været med 62 gange. Det er blevet til hele syv førstepladser tilligemed et utal af top-ti placeringer.

  Seneste triumf var som bekendt i 2023, hvor Loreen vandt sin anden sejr med sangen 'Tattoo'.

  Se alle Sveriges bidrag gennem tiderne her...  Links: Sverige

  Opdateret d. 30.6.2023