Junior Eurovision 2023 - Nyhed
.. Sep og Jasmijn vandt Junior Songfestival 2023 med sangen Holding On To You

Holland valgte duoen Sep & Jasmijn til Junior Eurovision


Dato: 23. september 2023
Kilde: junioreurovision.tv
Lørdag aften fik vi sat navn på den niende artist til Junior Eurovision 2023. Det skete da Holland afholdt finalen i Junior Songfestival 2023. Fire bidrag dystede om den hollandske billet til Nice, og vinderen blev Sep & Jasmijn med sangen Holding On To You.

Holland har været med i Junior Eurovision hvert år siden konkurrencen startede i 2003 i København. Med en enkelt undtagelse er det hollandske bidrag fundet i en lokal finale Junior Songfestival; eneste undtagelse var i 2016 hvor det hollandske bidrag blev fundet internt i AVROTROS.

Lørdag aften fandt tulipanlandet så frem til dette års bidrag, da fire sange dystede i finalen i Junior Songfestival 2023. Aftenens startfelt, der bestod af én solist, én duet samt to grupper, var sammensat af ni artister, udvalgt efter en række auditions i AVROTROS.

Joy! – “Better Together”
Sep & Jasmijn – “Holding On to You”
Flare – “Side by Side”
Duron – “Magic”

Vinder-sangen blev udpeget efter en kombineret afstemning i en junior-jury, en fagjury og blandt de hollandske tv-seere, der hver talte 33%. Vinderduoen fik toppoints fra alle tre jury-grupper, altså 36 points i alt. Nummer to blev gruppen JOI! med 29 points, mens Duron og gruppen Flare delte tredjepladsen med 26 points.

13-årige Sep og 14-årige Jasmijn vil blive den første duo til at repræsentere Holland i Junior Eurovision siden 2018. Sep går på andet år i mellemskolen og drømmer om at blive skuespiller, tv-vært eller sanger. Han siger at hans favoritsang at synge i brusebadet er “Vampire” med Olivia Rodrigo!

Jasmijn er på tredje år i mellemskolen og har to søstre. Hun elsker at shoppe, at putte make-up på og bare hænge ud med vennerne. I sin fritid er hun danser af forskellige genrer, og hun har også konkurreret i et hip-hop danse team.

Showets værtspar var to artister, der begge har deltaget i Junior Eurovision; Matheu Hinzen repræsenterede Holland i 2019 og Stefania konkurrerede i 2016. Hun deltog senere i Eurovision for Grækenland i 2020/2021.

Junior Eurovision 2023 vil blive afholdt i franske Nice den 26. november i arenaen Palais Nikaïa, der blev åbnet i 2002 og har en samlet kapacitet på 9.000 tilskuere.

Junior Eurovision 2023Opdateret d. 24.9.2023