Junior Eurovision 2023 - Nyhed
..Maja Krzyzewska vandt finalen i 'Szansa na Sukces: Eurowizja Junior 2023'

Maja Krzyzewska vinder 'Szansa na Sukces' og er klar til Nice


Dato: 24. september 2023
Kilde: junioreurovision.tv
Tredje dag i træk kan vi nu tilføje endnu et artist-navn til rækken af deltagere i Junior Eurovision i november måned. Det skete da Polen søndag eftermiddag afholdt finalen i 'Szansa na Sukces' (Chance for succes) - fem håbefulde unge artister dystede og vinder blev altså Maja Krzyzewska. Hermed er ti af de seksten artister klar til Nice.

I Polen var man søndag efter tre semifinaler nået til finalen i 'Szansa na Sukces: Eurowizja Junior 2023'. Fem artister deltog i finalen med Aleksander Sikora som vært, og i første runde sang hver af de fem håbefulde synge et cover efter eget valg. Startfeltet så således ud:

Leon Olek
Daria Malicka
Gracjana Górka
Filip Robak
Maja Krzyzewska

Efter en kombineret afstemning (50/50%) med en jury og de polske tv-seere gik to artister Leon Olek (12 points) og Maja Krzyzewska (8 points) videre til superfinalen, hvor de endnu engang indtog scenen, denne gang for begge at fremføre “I Just Need A Friend”, der var skrevet specielt til Junior Eurovision.

Trods at Maja blev nummer to i den kombinerede afstemning blev det alligevel hende, der vandt turen til Nice i november måned, da hun fik flest stemmer i den afgørende afstemning alene hos de polske tv-seere.

xxx

Junior Eurovision 2023 vil blive afholdt i franske Nice den 26. november i arenaen Palais Nikaïa, der blev åbnet i 2002 og har en samlet kapacitet på 9.000 tilskuere.

Junior Eurovision 2023Opdateret d. 24.9.2023