Junior Eurovision 2023 - Nyhed
.. Jessica McKean vandt Junior Eurovision Éire

Jessica McKean klar for Irland til Junior Eurovision 2023


Dato: 9. oktober 2023
Kilde: junioreurovision.tv
Den store finale i Irland’s Junior Eurovision Éire blev afviklet søndag aften, hvor tre finalister kæmpede om retten til at forsvare de irske farver i Junior Eurovision 2023. Vinder blev den 10-årige Jessica McKean med Clare Keeley og Niamh Beatrix Smith på de næste pladser. Jessica's bidrag til konkurrencen i Nice i november måned findes på et senere tidspunkt.

Der deltog som sagt tre håbefulde artister i finalen i Junior Eurovision Éire, der blev afviklet søndag aften med Louise Cantillon og Darragh Ó Caoimh som værter. De tre finalister var fundet frem blandt i alt 24 håbefulde artister efter fire indledende runder og en semifinale.

Hver af de tre finalister fremførte i finalen to sange - én sang på irsk og én eurovision-cover.

  1. Jessica McKean - “Always” af Gavin James og “Hold Me Now” af Johnny Logan
  2. Clare Keeley - “Someone You Loved” af Lewis Capaldi og “Why Me” af Linda Martin
  3. Niamh Beatrix Smith - “Waiting For Love” af Avicii og “Together” af Ryan O’Shaughnessy

I finalen blev de tre finalister bedømt af en jury bestående af Niamh Ní Chróinín, Aindriú de Paor og Mickey Joe Hart, men i den sidste ende var det alene de irske tv-seere der havde magten i en online/sms afstemning, og de gav altså sejren til Jessica McKean.

Det irske bidrag til Junior Eurovision 2023 vil blive skrevet specielt til Jessica og vil blive afsløret i den kommende tid. Indtil da kan vi nyde Jessicas optræden i finalen med Johnny Logan's Hold Me Now:

10-årige Jessica fra Lifford i County Donegal er den yngste af de irske artister i Junior Eurovision til dato; men den unge artist er ikke ukendt med at optræde, idet hun vandt sin første Feis (traditionel Irsk dans) da hun var tre år gammel, og hun har også deltaget i RTÉ show Donncha's Two Talented som femårig sammen med sin mor.

De tre finalister (i midten) sammen med værterne i Junior Eurovision Éire 2023

Junior Eurovision 2023 vil blive afholdt i franske Nice den 26. november i arenaen Palais Nikaïa, der blev åbnet i 2002 og har en samlet kapacitet på 9.000 tilskuere.Opdateret d. 9.10.2023