Eurovision Song Contest 2024 - NYHEDER
Grækenland: Marina Satti klar til Eurovision Song Contest 2024

Her er næste års afløser for græsk-danske Victor Vernicos
Grækenland: Marina Satti klar til Eurovision 2024 i Malmø


Dato: 24. oktober 2023
Kilde: esctoday.com
Marina Satti får den store ære at repræsentere Grækenland i den kommende 2024-udgave af Eurovision Song Contest i Malmø i maj måned. Den besked blev annonceret i dag kl. 15:00 i TV programmet Studio 4 med Nancy Zampetoglou og Thanasis Anagnostopoulos som værter. Dermed kender vi tre af de artister der deltager i Eurovision 2024.

Grækenland har endnu engang valgt deres Eurovision bidrag internt i ERT. Valget er faldet på Marina Satti, der tidligere flere gange har været rygtet som Grækenlands artist. Marina Satti er valgt internt til at repræsentere Grækenland i landets 50-års jubilæum i konkurrencen.

Sangen, som Marina Satti vil synge på Eurovision-scenen i Malmö, er endnu ikke blevet valgt. ERT har åbnet for at sangskrivere kan indsende deres forslag til Marinas sang senest den 1. december 2023.

Med Grækenlands valg af Marina Satti kender vi tre af næste års Eurovision artister, efter at nabolandet Cypern tidligere på året valgte Silia Kapsis og Belgien har bestemt sig for Mustii. Se den samlede oversigt her...

Mens vi venter på Marinas Eurovision bidrag kan vi hygge os med hendes seneste hit, Tucutum:

Marina Satti er en græsk sanger, sangskriver og musikproducer. Hendes musik er mest karakteriseret ved at kombinere traditionelle græske, arabiske, balkanske og tyrkiske lyde med urbane elementer, rytme og produktion.

Satti har repræsenteret Grækenland i EBU’s Euroradio Jazz Orkester med værker af Peter Herbolzheimer, sunget i John F. Kennedy Centret i Washington med World Jazz Nonet og deltaget i a cappella vokalgruppen The Singing Tribe i samarbejde med Bobby McFerrin.

Grækenland i Eurovision Song Contest
Grækenland debuterede i Eurovision Song Contest i 1974 med Marinella og sangen 'Krassi, Thalassa Ke T'Agori Mou', der fik en 11. plads. Senere er det blevet til yderligere 42 optrædender på Eurovision scenen, med Helena Paparizou's sejr i 2005 som den helt store triumf. Derudover er det blevet til 3 tredje-pladser, og Grækenland havde til og med 2016 ikke misset én eneste finale.

Den rekord gik fløjten da hverken gruppen Argo i 2017 eller Yianna Terzi i 2019 klarede cuttet til den store finale. Senest lykkedes det heller ikke for Victor Vernicos af komme i finalen med sangen What They Say, der blev nummer 13 i semifinalen.

Se alle Grækenlands bidrag gennem tiderne her...

Dansk-græske Victor for Grækenland i Eurovision 2023Links: Grækenland

Opdateret d. 25.10.2023