Eurovision Song Contest 2024 - NYHEDER
Aisel (Eurovision 2018) prøver lykken igen for Azerbaijan til Eurovision Song Contest 2024

Hvem skal efterfølge TuralTuranX som Azerbaijans Eurovision artist?
Aisel prøver lykken igen for Azerbaijan i Eurovision 2024


Dato: 30. oktober 2023
Kilde: eurovoix.com
Ictimai TV har taget hul på processen med at finde Azerbaijans Eurovision artist til næste års udgave i Malmø. Det skete da der blev afholdt live auditions i Baku i løbet af weekend'en, hvor femten artister optrådte for en intern jury i Ictimai TV. Hvem skal efterfølge TuralTuranX?

Sidste frist for håbefulde artister til at indsende bidrag til den lokale tv-station var den 30. september. Ved fristens udløb havde Ictimai TV modtaget 214 bidrag. Blandt disse var 16 udvalgt til live auditions for en intern jury, der blev afholdt i den foregående weekend i Baku.

Ifølge lokale kilder bestod juryen blandt andre af Aysel, der sammen med Arash repræsenterede Ildlandet i Eurovision 2009, samt Eldar & Nikki, der vandt konkurrencen i 2011 med sangen Running scared.

En af de udvalgte artister blev forhindret i at deltage, men disse 15 håbefulde var med til auditions: Emy Lia
Tofiq Haciyev & Camal Qurbanov
Aisel
Rilaya
Mari
Ilkin Dövletov & Mila Miles & Etibar Esedli
Sabina Beyli
Lexa
Edgar Ravinov
Emrah Musayev Alesker
Rahib Mirzeyev & Tofiq Yadigar
Sebine Quluzade
Qorqud
Fahree

Et interessant navn her er selvfølgelig Aisel, der repræsenterede Azerbaijan i 2018 med sangen X My Heart. Som den første repræsentant fra "Ildlandet" lykkedes det ikke for Aisel at kvalificere sig til finalen, idet hun blev nummer 11 i semifinalen. Ingen tvivl om at hun er ivrig efter at forbedre det resultat.

De kommende dage og uger vil vise om hun får lov til at forsøge sig igen. Det forventes at en håndfuld af disse artister bliver udvalgt til at indspillede deres studie optagelser for en juryen. Resultatet af juryens arbejde forventes at foreligge inden årsskiftet.

Azerbaijan i Eurovision Song Contest
Azerbaijan debuterede i Eurovision Song Contest i 2008, og har kun misset to finaler. Hele syv ud af femten gange er Azerbaijan endt i top ti.

Senest blev det dog til en skuffende 14. plads i semifinalen i Liverpool til TuralTuranX med nummeret 'Tell Me More'.

Se alle Azerbaijans bidrag gennem tiderne her...

TuralTuranX repræsenterede Azerbaijan i Eurovision 2023 med sangen Tell Me MoreLinks: Azerbaijan

Opdateret d. 1.11.2023