Eurovision Song Contest 2024 - NYHEDER
Malmö afslører detaljer om Eurovision Village, EuroClub og Eurovision Street

Er du ved at være klar til Eurovision 2024? Nu frigiver værtsbyen flere detaljer
Malmø: Eurovision Village, Eurovision Street & Euroclub


Dato: 21. februar 2024
Kilde: eurovision.tv
Detaljer om Eurovision Village, EuroClub, Eurovision Street og andre tilknyttede kulturelle begivenheder er blevet afsløret af Malmø, der som bekendt er valgt som værtsby for Eurovision Song Contest 2024.

Eurovision Song Contest vil blive transmitteret direkte fra Malmö Arena (ved siden af Hyllie togstation), men sideløbende med tv-programmerne vil der være en lang række aktiviteter over hele byen fra den 4. - 11. maj.

Den officielle fanzone, Eurovision Village, vil være placeret i den ikoniske Folkets Park, mens EuroClub og Grand Final Party finder sted i Malmö Live Congress and Concert Hall, akkompagneret af et summende program langs Eurovision Street.

Hvad mere er: Alt er let tilgængeligt med offentlig transport, på cykel eller til fods, med det formål at tilbyde noget for alle fans, besøgende og beboere.

Læs også: Malmö er blevet tildelt værtsskab for Eurovision 2024

"Vi i Malmø håber at kunne byde hundredtusindvis af besøgende velkommen til vores by, og vi arrangerer denne kollektive fest sammen. Nu er det tid til at vise vores kreative og modige by frem" siger Karin Karlsson, administrerende direktør City Host Event.

Musikrækken vil være forskelligartet og afspejle både mainstream- og niche-genrerne, med det formål at afspejle både Malmø og Sverige. Der vil være faste scener samt mobile forestillinger; samarbejder med lokale enheder og arrangører; og involvering fra såvel byens kulturinstitutioner som selvstændige kulturscener.

"Vi glæder os så meget til Eurovision-ugen i Malmø. Alle begivenhederne ude i byen komplementerer begivenheden i arenaen perfekt" siger Ebba Adielsson Executive Producer Eurovision Song Contest 2024 på SVT.

Alle detaljer vil blive afsløret i slutningen af marts på Malmø-hjemmesiden og på Eurovision.tv.

Eurovision Village
Sveriges ældste ’folkepark’ og et af Malmøs mest elskede steder forvandles til Eurovision Village fra 4.-11. maj. Parken bliver et dedikeret Eurovision-område med unikke oplevelser og møder mellem Eurovision-fans, Malmø-boere og besøgende.

Hovedscenen vil fokusere på Eurovision Village-åbningen, særlige begivenheder, koncerter med Eurovision-navne og andre kunstnere. Den mindre scene vil også fokusere på koncerter og andre særlige arrangementer med et mindre publikum.

Der vil være flere områder til aktiviteter og socialt samvær. Parkens selvstændige kultur- og fødevarevirksomheder vil have deres egne programmer og bidrage til en levende helhedsoplevelse.

De, der ønsker at fortsætte fejringen, kan nemt gå, cykle eller bruge offentlig transport for at nå festerne og klubberne i det centrale Malmø, kun få minutter væk.

Eurovision Street
Friisgatan, en populær bilfri gade i Malmø, som er fyldt med restauranter og caféer, bliver til Eurovision Street – den livlige strækning mellem Triangeln station og Eurovision Village.

På din gåtur langs gaden vil du være i stand til at møde musikalske overraskelser og mad fra hele byen og verden.

Eurovision Street vil ikke kun være en sti i værtsbyen, men også et sted at stoppe og opleve og socialisere under de dejlige dage og aftener i begyndelsen af maj.

Malmö Live – en Eurovision-boble inde og ude
Malmö Live Congress and Concert Hall bliver et hus fyldt med fester under Eurovision Song Contest. Her er Malmø vært for åbningsceremonien og den afsluttende Grand Final Party til en fejring af musik og fællesskab med et legende program imellem.

Malmö Live vil også være vært for det turkise tæppe og Euroclub.

Malmö Lives beliggenhed, kun et stenkast fra Malmø Centralstation, tilbyder en hurtig togtur til og fra Malmö Arena og Eurovision Village.

Eurovision Song Contest finder sted i Malmø, Sverige tirsdag den 7. maj (første semifinale), torsdag den 9. maj (anden semifinale) og lørdag den 11. maj (Grand Final) 2024.Links: Eurovision Song Contest

Opdateret d. 21.2.2024