Eurovision Song Contest 2024 - NYHEDER
Dami Im blev nummer to i Eurovision Song Contest 2016

Hvem skal efterfølge Voyager som Australiens Eurovision bidrag?
Australiens bidrag til Eurovision 2024 afsløres i dag kl. 19:00


Dato: 5. marts 2024
Kilde: eurovision.tv
Der var længe tvivl om Australien ville deltage i den 68. udgave af Eurovision Song Contest, men da den foreløbige deltagerliste blev afsløret af EBU den 5. december var landet 'downunder' med på listen. Det bliver niende gang Australien deltager, efter at de fik officiel debut i 2015, og landet har haft flere topplaceringer i konkurrencen.

Australien har en mere end 30 år lang tradition for at vise Eurovision Song Contest, og de fik i 2015 muligheden for at deltage i konkurrencen som en "one-off event” i anledning af Eurovision Song Contests 60-års jubilæum, og fordi den australske tv-station SBS er associeret medlem af den europæiske tv-union, EBU. De deltog dog 'udenfor konkurrence' allerede i 2014 i København, da Jessica Mauboy var en del af pauseunderholdningen i semifinale.

Australien har deltaget hvert år siden da og deltager også i 2024. Det er dog ikke sikkert at landets deltagelse i konkurrencen bliver permanent; i 2019 indgik man en fem-årig aftale om deltagelse, og den aftale er åbenbart forlænget i hvert fald til og med 2024.

Skulle Australien vinde Eurovision, skal konkurrencen fortsat afholdes i Europa året efter. Aftalen er, at den australske tv-station SBS i så fald indleder et samarbejde med en europæisk tv-station om at afholde eventet. Lidt ligesom BBC og Suspilne samarbejdede om afholdelse af Eurovision 2023 i Liverpool.

Opdateret 5. marts kl. 12:35: Det australske bidrag for Eurovision 2024 bliver tilsyneladende afsløret allerede i dag kl. 19:00.....,

Tv-stationen SBS meddelte den 15. februar 2024, at de internt havde udvalgt den australske deltager til konkurrencen, og at de ville blive afsløret den 6. marts 2024. Broadcasteren udgav et uddrag af sangen to dage før udgivelsen, der dog ikke giver nogle indikationer af hvem artisten er eller i hvilken genre sangen er.

Der har været rygter om at Dami Im, der repræsenterede Australien i Eurovision 2016, og her opnåede Australiens bedste placering med en andenplads, skulle være valgt af SBS. Men de rygter har Dami Im og hendes folk afvist bestemt.

Også Kylie Minogue's søster, Dannii Minogue, har været en tur i rygtemøllen, men hun har også afvist.

En tredje mulighed er selvfølgelig at man giver genvalg til gruppen Voyager, der sidste år skaffede Australien en niendeplads med deres sang Promise. Og Voyager deltog faktisk i denne teaser fra SBS (I know who they are sending to Eurovision...)

Australien i Eurovision Song Contest
Australien debuterede i Eurovision i 2015 i Wien, og blev dermed land nummer 52 til at deltage i Eurovision Song Contest. Australien deltager i år i konkurrencen for niende gang. I 2015 og 2016 blev det til henholdsvis en femte- og en andenplads til Guy Sebastian og Dami Im.

Senest blev det til en niendeplads i Liverpool til Australien, der sendte Voyager og deres sang Promise.

Se alle Australiens bidrag gennem tiderne her...Links: Australien

Opdateret d. 5.3.2024