Eurovision Song Contest 2024 - NYHEDER
Electric Fields vil repræsentere Australien i Eurovision 2024 med "One Milkali (One Blood)"

Electric Fields efterfølger Voyager som Australiens Eurovision artist 2024!
Australiens bidrag til Eurovision 2024 afsløret i dag kl. 19:00


Dato: 5. marts 2024
Kilde: eurovision.tv
Der var længe tvivl om Australien overhovedet ville deltage i den 68. udgave af Eurovision Song Contest, men da den foreløbige deltagerliste blev afsløret af EBU den 5. december var landet 'downunder' skam med på listen. I Eurovision Song Contest 2024 i Malmø bliver landet repræsenteret af duoen Electric Fields og sangen "One Milkali (One Blood)".

Det australske bidrag blev afsløret på YouTube i dag kl. 19:00, hvor den officielle musik video til nummeret "One Milkali (One Blood)" fik premiere:

Electric Fields er en australsk elektronisk musikduo bestående af vokalist Zaachariaha Fielding og keyboardspiller og producer Michael Ross. Electric Fields kombinerer moderne elektrisk soulmusik med aboriginsk kultur og synger på Pitjantjatjara, Yankunytjatjara og engelsk. Duoen har udgivet en EP og flere singler.

I december 2018 blev duoen annonceret som en af deltagerne i det lokale 'grandprix' Eurovision – Australia Decides i et forsøg på at repræsentere Australien i Eurovision Song Contest 2019.Electric Fields optrådte ved konkurrencen med deres sang "2000 and Whatever" og blev nummer to i både juryens og publikums afstemning og nummer to samlet. I maj 2019 annoncerede duoen den australske jurys stemmer ved Eurovision Song Contest-finalen.


Optakt
Australien har en mere end 30 år lang tradition for at vise Eurovision Song Contest, og de fik i 2015 muligheden for at deltage i konkurrencen som en "one-off event” i anledning af Eurovision Song Contests 60-års jubilæum, og fordi den australske tv-station SBS er associeret medlem af den europæiske tv-union, EBU. De deltog dog 'udenfor konkurrence' allerede i 2014 i København, da Jessica Mauboy var en del af pauseunderholdningen i semifinale.

Australien har deltaget hvert år siden da og deltager også i 2024. Det bliver niende gang Australien deltager, efter at de fik officiel debut i 2015, og landet har haft flere topplaceringer i konkurrencen. Det er dog ikke sikkert at landets deltagelse i konkurrencen bliver permanent; i 2019 indgik man en fem-årig aftale om deltagelse, og den aftale er åbenbart forlænget i hvert fald til og med 2024.

Skulle Australien vinde Eurovision, skal konkurrencen fortsat afholdes i Europa året efter. Aftalen er, at den australske tv-station SBS i så fald indleder et samarbejde med en europæisk tv-station om at afholde eventet. Lidt ligesom BBC og Suspilne samarbejdede om afholdelse af Eurovision 2023 i Liverpool.

Tv-stationen SBS meddelte den 15. februar 2024, at de internt havde udvalgt den australske deltager til konkurrencen, og at de ville blive afsløret den 6. marts 2024. Broadcasteren udgav et uddrag af sangen to dage før udgivelsen, der dog ikke giver nogle indikationer af hvem artisten er eller i hvilken genre sangen er.

Australien i Eurovision Song Contest
Australien debuterede i Eurovision i 2015 i Wien, og blev dermed land nummer 52 til at deltage i Eurovision Song Contest. Australien deltager i år i konkurrencen for niende gang. I 2015 og 2016 blev det til henholdsvis en femte- og en andenplads til Guy Sebastian og Dami Im.

Senest blev det til en niendeplads i Liverpool til Australien, der sendte Voyager og deres sang Promise.

Se alle Australiens bidrag gennem tiderne her...Links: Australien

Opdateret d. 7.3.2024