Eurovision Song Contest 2024 - NYHEDER
Grækenland: Marina Satti's bidrag 'Zari' klar til Eurovision Song Contest 2024

Zari: Marina Satti frigav sit Eurovision 2024 bidrag
Torsdag aften kom den officielle video til årets græske bidrag


Dato: 7. marts 2024
Kilde: eurovision.tv
Marina Satti får æren af at repræsentere Grækenland i den 68. udgave af Eurovision Song Contest. Her til aften kl. 20:00 fik vi frigivet den officielle musik video til hendes bidrag, der har fået titlen 'Zari' (Terning). Det skete i et specielt program på ERT 1 med Fotis Sergulopoulos og Jenny Melita som værter.

ERT afslørede torsdag aften den sang, som Marina Satti vil optræde for Grækenland med i Eurovision Song Contest 2024. Afsløringen af den officielle musik video til sangen 'Zari' finder sted under et særligt aftenshow, der startede kl. 20:00 og varede næsten to timer, med Fotis Sergulopoulos og Jenny Melita som værter.

Grækenland har endnu engang valgt deres Eurovision bidrag internt i ERT. Valget er faldet på Marina Satti, der tidligere flere gange har været rygtet som Grækenlands artist. Marina Satti er valgt internt til at repræsentere Grækenland i landets 50-års jubilæum i konkurrencen.

Marina Satti er en 27-årig græsk singer-songwriter og musikproducer. Hendes musik er mest karakteriseret ved at kombinere traditionelle græske, arabiske, balkanske og tyrkiske lyde med urbane elementer, rytme og produktion.

Satti har repræsenteret Grækenland i EBU’s Euroradio Jazz Orkester med værker af Peter Herbolzheimer, sunget i John F. Kennedy Centret i Washington med World Jazz Nonet og deltaget i a cappella vokalgruppen The Singing Tribe i samarbejde med Bobby McFerrin.

Fokas Evangelinos optræder som kunstnerisk koreograf på videoen. Fokas har siden 2004 samarbejdet om små tyve Eurovision-bidrag gennem tiderne, senest i 2021 med både Grækenlands og Moldovas bidrag.

Grækenland i Eurovision Song Contest
Grækenland debuterede i Eurovision Song Contest i 1974 med Marinella og sangen 'Krassi, Thalassa Ke T'Agori Mou', der fik en 11. plads. Senere er det blevet til yderligere 42 optrædender på Eurovision scenen, med Helena Paparizou's sejr i 2005 som den helt store triumf. Derudover er det blevet til 3 tredje-pladser, og Grækenland havde til og med 2016 ikke misset én eneste finale.

Den rekord gik fløjten da hverken gruppen Argo i 2017 eller Yianna Terzi i 2019 klarede cuttet til den store finale. Senest lykkedes det heller ikke for Victor Vernicos af komme i finalen med sangen What They Say, der blev nummer 13 i semifinalen.

Se alle Grækenlands bidrag gennem tiderne her...Links: Grækenland

Opdateret d. 8.3.2024