Eurovision Song Contest 2024 - NYHEDER
Titan: Besa Kokëdhima har frigivet 'revamped' udgave af Albaniens bidrag

Mal Retkoceri vandt Festivali i Këngës men Besa Kokëdhima fik billetten til Malmø
"Titan!" Besa's fornyede sang til Eurovision 2024 udgivet


Dato: 11. marts 2024
Kilde: eurovisionworld.com
Besa Kokëdhima har frigivet nummeret "Titan", sangen hun skal indtage Eurovision 2024-scenen med. Det er en revamped udgave af hendes Festivali i Këngës 62-bidrag, "Zemrën n'dorë"

Tilbage i december fik Besa Kokëdhima æren af at tage til Eurovision 2024, efter at have deltaget i Festivali i Këngës 62. Efter at alle fire nætter med shows fandt sted, stemte den albanske offentlighed på den sidste aften på Besa og hendes sang "Zemrën n" 'dorë' for at tage til Eurovision.

Besa bekræftede på et senere tidspunkt, at hun ville forny "Zemrën n'dorë". Efter måneder, hvor Besa flere gange teasede fornyelsen på sine sociale medier, er sangen endelig blevet frigivet med titlen "Titan".

Lyt til "Titan" – sangen Besa vil tage til Eurovision 2024-scenen i Malmö Arena i maj måned.

Læs også: Besa Kokëdhima vil repræsentere Albanien i Eurovision 2024

37-årige Besa Kokedhima, også kendt som bare Besa, er en kendt albansk sanger og sangskriver. Hun har veret aktiv i musikindustrien siden 2003 og har udgivet en rekke sange og albums i eget navn. Hun vandt Festivali i Kenges med sangen Zemren N’dore - I Eurovision bliver sangen leveret med engelsk tekst og titlen Titan.

I 2009 deltog Besa i Rumeniens nationale udtagelse til Eurovision, Selectia Nationala 2009, hvor hun kom til semifinalen med sin sang "Nothing Gonna Change". Besa deltog endvidere i den 15. udgave af Kenga Magjike i 2013. Hun har også konkurreret i Notafest med sin R&B-sang "Leshoje Hapin", som endte på 1. plads, og i Top Fest, hvor hun vandt prisen som bedste kvindelige sangerinde med sin sang med titlen "Kaloresi I Nates".

Besa har fået rimelig kommerciel succes med sine sange i Albanien. I 2016 nåede hendes sang "123" (med Flori Mumajesi) nummer 8, ligesom sangen "C'est la vie" (med BledBeats) var nummer 1 i 2020

Albanien i Eurovision Song Contest
Albanien har deltaget i Eurovision Song Contest hvert år siden de debuterede i 2004, hvor Anjeza Shahini blev en flot nummer syv med 'The Image Of You'. Eurovision 2024 i Malmø bliver således 20. gang at Albanien stiller op. Deres bedste resultat opnåede de i 2012, hvor Rona Nishliu fik en velfortjent femteplads med bidraget 'Suus'.

Senest blev Albina & familja Kelmendi nummer 22 i finalen i Liverpool med sangen Duje.

Se alle Albaniens bidrag gennem tiderne her...Links: Albanien

Opdateret d. 11.3.2024