Eurovision Song Contest 2024 - NYHEDER
Ladaniva vil repræsentere Armenien i Eurovision Song Contest 2024

Ladaniva vil repræsentere Armenien i Eurovision 2024 i Malmø
Det armenske bidrag JAKO frigivet onsdag morgen


Dato: 11. marts 2024
Opd.: 13. marts 2024
Kilde: eurovision.tv
Efter måneders spekulationer er det nu klart: duoen Ladaniva skal repræsentere Armenien i den kommende 68. udgave af Eurovision Song Contest. Lørdag afslørede det armenske tv-selskab AMPTV, at de internt har valgt Ladaniva til at tage til Eurovision 2024. Sangen JAKO fik premiere på YouTube onsdag kl. 09:30.

Armenien er et af de sidste lande, der har annonceret deres bidrag og sang til Eurovision 2024. Nu hvor ventetiden er ovre, kan vi tilføje Ladaniva til listen over aktører, som vi vil se drage til Malmø for at slutte sig til dette års gruppe af Eurovision-repræsentanter i håb om at tage trofæet hjem.

Ladaniva består af Jaklin Baghdasaryan, en armensk vokalist, og Louis Thomas, en fransk multi-instrumentalist. Sammen skaber de en unik fusion af armensk folkemusik med forskellige internationale påvirkninger.

Deres musik integrerer problemfrit elementer lige fra Balkan folke-melodier til rytmerne af maloya, jazz og reggae, der illustrerer en transkulturel rejse, der fusionerer traditionelle armenske melodier med duoens rige erfaringer indsamlet fra rejser i Latinamerika og Afrika. Ladanivas lyd afspejler deres blandede arv og deres dybe fascination af at udforske verdens musik og kulturer.

Deres bidrag JAKO fik premiere onsdag den 13. marts kl. 09:30:

Udover Ladaniva's sang mangler vi nu kun yderligere to bidrag, nemlig Fahree's bidrag for Azerbaijan samt frigivelse af Georgiens Nutsa Buzaladze's bidrag 'Fire Fighter'. Se den samlede oversigt her...

Armenien optræder i 1. halvdel af den anden semifinale.

Armenien i Eurovision Song Contest
Ukraine er et af de allermest succesfulde deltagerlande i Eurovision Song Contest. Ukraine har deltaget 17 gange siden debuten i 2003; alle sytten gange har Ukraine kvalificeret sig til finalen, hvilket ingen anden nation har præsteret. Ukraine har opnået hele 11 placeringer i top-ti.

Heraf er Ruslana's sejr i 2004 med 'Wild Dances', Jamala's triumf i 2016 med '1944' og Kalusch Orchestra sejr i 2022 med 'Stefania' naturligvis toppen. Derudover er det også blevet til to andenpladser og en tredjeplads.

Se alle Armeniens bidrag gennem tiderne her...Links: Armenien

Opdateret d. 13.3.2024