Eurovision Song Contest 2024 - NYHEDER
Foto: DR/ SABA repræsenterer Danmark i Eurovision Song Contest 2024 med nummeret 'Sand'

Danmark og SABA starter som nummer otte i anden semifinale med 'Sand'
Startrækkefølgen i Eurovision semifinalerne afsløret tirsdag


Dato: 26. marts 2024
Kilde: eurovision.tv
Startrækkefølgen til dette års semifinaler i den 68. udgave af Eurovision Song Contest blev afsløret tirsdag aften. Danmark har officielt startnummer syv i semifinalen, men da BIG FIVE og værtslandet også deltager i semifinalerne, går Danmark på scenen som nummer otte i den anden semifinale.

Se startrækkefølgen her...

De 31 semifinale-lande var allerede placeret i de to semifinaler, der afholdes henholdsvis den 7. og 9. maj i Malmö Arena. Det skete ved en lodtrækning i Malmø den 30. januar. Her blev Danmark placeret i den første halvdel af den anden semifinale. Og nu ved vi altså at SABA går på scenen med sin sang 'Sand' som startnummer otte.

Herunder kan du se hvordan placeringen blev præsenteret på den officielle Eurovision YouTube kanal.

I år optræder BIG-FIVE (Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien og Storbritannien) og årets værtsland Sverige i semifinalerne som en del af showet, selvom de allerede er prækvalificeret til den store finale. Det betyder, at Danmark starter som nummer otte, selv om de i den officielle startliste er nummer syv. Frankrig som er automatisk finale-klar, 'klemmer sig ind' foran Danmark.

Læs også: Semifinale-lodtrækning afviklet - Danmark i anden semifinale

I den store finale, der afholdes den 11. maj i Malmö Arena, deltager i alt 26 lande, nemlig BIG-FIVE og værtslandet Sverige sammen med top ti fra hver af de to semifinaler. Startrækkefølgen i finalen afgøres umiddelbart efter den anden semifinale; dog er værtslandet Sverige allerede ved lodtrækning placeret som nummer ét.Links: Eurovision Song Contest

Opdateret d. 26.3.2024