Eurovision Song Contest 2024 - NYHEDER
Island med Hera Björk misser Eurovision finalen

Her er de første ti finalister fra semifinalerne
Finland er finaleklar mens Island er ude for andet år i træk


Dato: 7. maj 2024
Kilde: eurovision.tv
Det blev favoritternes aften, da den første semifinale blev afholdt tirsdag den 7. maj i Malmö Arena. Alle de største favoritter sikrede sig nemlig en plads i finalen lørdag, nemlig Ukraine, Finland, Kroatien, Litauen og Irland.

Rim Tim Tagi Dim! Der blev i den grad skreget igennem både i Malmö Arena og pressecenteret, da Baby Lasagna skabte minder fra sidste års Cha Cha Cha og fik folk til at gå amok. Mon Kroatien vandt aftenens semifinale? Det ved vi først på søndag, men under alle omstændigheder strøg Kroatien selvfølgelig videre fra aftenens semifinale, hvor de første 15 nationer kæmpede om ti finalebilletter - afgjort udelukkende af alverdens tv-seere.

Andre store favoritter kom også videre denne aften: Finlands skrup-skøre optræden med "No Rules", Ukraines duo med den effektfulde "Teresa & Maria", Lituaens pumpende disko-basker "Luktelk" - og endda Irlands "Doomsday Blue".

Her er de ti finalister i tilfældig rækkefølge, som de blev råbt op i semifinalen tirsdag:

Serbien
Portugal
Slovenien
Ukraine
Litauen
Finland
Cypern
Kroatien
Irland
Luxembourg

Finland er altså klar til finalen; derimod lykkedes det ikke for det andet nordiske bidrag i den første semifinale, nemlig islandske Hera Björk og nummeret 'Scared of Hights', at kvalificere sig. Det er andet år i træk at vore nord-atlantiske naboer må se til fra sidelinien i finalen.

Luxembourg, der i år deltager for første gang i 30 år, fik også i plads i finalen med Tali og sangen 'Fighter'.

Af de fem lande, der ikke på forhånd var tippet en finaleplads, lykkedes det alligevel både Serbien og Slovenien at knibe sig med blandt de ti kvalificerede; det gik ud over Polen (Luna - Tower) og Australien (Electric Fields - One Mikali), der begge endte udenfor top ti.

Anden semifinale (med Danmark) afvikles torsdag aften, mens der er finale lørdag.Links: Eurovision Song Contest

Opdateret d. 30.5.2024