Junior Eurovision 2024 - Nyhed
..Andria Putkaradze er klar til Junior Eurovision 2024 for Georgien

Andria Putkaradze vandt Ranina og er klar til Junior Eurovision


Dato: 2. juni 2024
Kilde: junioreurovision.tv
11-årige Andria Putkaradze har vundet den syvende udgave af talent-showet Ranina 2024 og vil dermed repræsentere Georgien ved Junior Eurovision Song Contest 2024 i Madrid senere på året. Andria vandt i en finale med tre deltagere.

Finalen i den syvende udgave af det lokale talent-show Ranina blev afholdt den 26. maj med Datuna Aladashvili og Vache Ghviniashvili som værter. Efter adskillige uger med indledende runder havde tre unge håbefulde artister klaret sig frem til finalen. De tre finalister var:

Sandro Gurgenadze – “Kartvelebis ertad q’opna damilotse ghmerto”
Barbare Morgoshia – “Nushi”
Andria Putkaradze – “K’idevats daizrdebin”

Finalen blev afholdt på Georgiens Uafhængighedsdag, og de tre finalister fremførte derfor såkaldte 'patriotiske sange', der var komponeret af den afdøde georgiske sanger Gogi Dolidze.

Vinderen blev udpeget af en jury bestående af tre personer (Dato Evgenidze, Nato Metonidze og Nikoloz Rachveli), der bedømte de tre håbefulde artister ud fra fire kriterier. Og de endte altså med at pege på den 11-årige Andria som endelig vinder.

Junior Eurovision Song Contest 2024 afholdes lørdag den 16. november 2024 i arena Caja Mágica i den spanske hovedstad MadridOpdateret d. 2.6.2024