ESC 2017 - Nyheder
Artsvik
Depi Evratesil finale; dyst mellem Marta og Artsvik!
Armenien: Artsvik vandt Depi Evratesil
Dato: 25. december 2016
Kilde: esctoday.com


Artsvik synger for Armenien i Kyiv
Det bliver den 32-årige Artsvik Arutyunyan der skal forsvare de armenske farver i Eurovision Song Contest 2017, der afvikles i Kyiv i maj måned. Det stod klart efter lørdagens finale i Depi Evratesil (Til Eurovision), hvor Artsvik vandt en overbevisende sejr på 71-29 over den anden finalist Marta.

De to finalister Artsvik og Marta stod tilbage som finalister efter et 3 måneder langt udskilningsløb, hvor de øvrige håbefulde deltagere én efter én måtte forlade konkurrencen. Juleaften stod de så overfor hinanden i en direkte duel om billetten til Kyiv.

Læs også: Armenien: Martha eller Artsvik til Kyiv

Den forventede spænding udeblev dog. Det blev nemlig en overvældende sejr til Artsvik, der til trods for at Marta vandt seer-afstemningen i semifinalen, formåede at vinde både jury- og seer-afstemningen i lørdagens finale. Den samlede stilling af (jury- og seer)-stemmer blev:

1. Artsvik (31 + 40) = 71
2. Marta (19 + 10) = 29

Hvilken sang Artsvik tager med til Kyiv vil blive afgjort på et senere tidspunkt.

Herunder er et klip fra tidligere i konkurrencen, hvor de seks dommere for første gang stiftede bekendtskab med Artsvik, samt Artsviks udgave af A Million Voices (Rusland ESC 2014). Artiklen fortsætter under videoerne...

Under lørdagens finale var der gæste-optræden af Hovig (Hovig Demirjian), der er en cypriotisk sanger med armenske rødder, og som skal repræsentere Cypern i Eurovision 2017. Han optrådte med sangen 'Stone in a river', som han deltog med i Cyperns 'Eurovision Song Project 2015'.

Desuden fik vi det armenske bidrag i Eurovision 2016, 'LoveWave', sunget af Iveta Mukuchyan, der også var en af de seks dommere og mentorer i Depi Evratesil 2017.

Læs også: Depi Evratesil havde kick off lørdag


Optakt
De startede 120 tilbage i starten af oktober måned, og nu efter et spændende udskilningsløb er de bare to tilbage i kampen om at repræsentere Armenien i Eurovision Song Contest 2017. Martha og Artsvik skal i aften udkæmpe den endelige dyst om billetten til Kyiv.

AMRTV startede processen med at finde Armenien artist helt tilbage i juli, hvor man bad interesserede artister melde sig. Via et ugentligt show med titlen 'Depi Evratesil' (Til Eurovision) med Gohar Gasparyan som gennemgående vært, er oprindeligt 120 armenske artister fra Armenien og store dele af resten af verden blevet reduceret til de to finalister.

Læs også: 12 artister klar til semifinale i Armenien

Showet starter kl. 18:30, og du kan følge med her...

Igen i aften vil de to resterende artister give eksempler på deres musikalske kunne gennem cover-versioner af kendte sange. De to finalister vil blive bedømt (50/50%) af hhv. en fag-jury og af de armenske tv-seere via sms-afstemning og vinderen vil som bekendt repræsentere Armenien i Eurovision Song Contest 2017 i Kyiv.

Det må forventes at blive et tæt race mellem de to finalister, da Artsvik i semifinalen vandt jury-afstemningen mens Marta var mest populær blandt tv-seerne.

Marta Artsvik

Under showet vil der blive gæsteoptræden af Hovig, der skal repræsentere Cypern i Eurovision Song Contest. Hovig er en cypriotisk sanger med armenske rødder, der tidligere på åpret blev valgt internt til at repræsentere Cypern i Kyiv.

Den armenske repræsentant i Eurovision 2017 findes altså i aften. Herefter udestår så arbejdet med at finde den rigtige sang til vinderen

Artsvik og Marta

Armenien i Eurovision Song Contest
Armenien debuterede i Eurovision Song Contest i 2006, hvor det blev til en ottendeplads til Andre og sangen 'Without your love'. Armeniens bedste resultater er to fjerdepladser til Sirushu i 2008 (Qele, qele) og til Aram MP3 i 2014 (Not Alone).

Senest blev det til en syvendeplads i Stockholm til Iveta Mukuchyan med 'LoveWave'.

Den 62. udgave af Eurovision Song Contest afholdes i International Exhibition Centre i Kyiv med to semifinaler den 9. og 11. maj og den store finale lørdag den 13. maj 2017.

Links: Armenien

Opdateret d. 25.12.2016