ESC 2017 - Nyheder
Manel
Manel syngee for Spanien i Eurovision 2017
Protester da Manel vandt i Spanien
Dato: 11. februar 2017
Kilde: esctoday.com


Manel Navarro
Så var det blevet tid til finale i Spanien. Seks udvalgte bidrag dystede i 'Objetivo Eurovision' om retten til at repræsentere Spanien i Kyiv i maj måned. Publikums favorit blev kasseret af juryen, og det kom nærmest til oprørs-stemning i TVE's tv-studie da Manel Navarro blev udråb som vinder.

MirelaDer var en gruppe meget hardcore Mirela-fans blandt publikum i Madrid, da TVE lørdag afholdt finale i 'Objetivo Eurovision', og de støttede højrøstet deres yndling undervejs i showet.

Og da de kunne ane, hvor det bar henad, at deres favorit måske ikke ville vinde, kom det nærmest til oprørs-stemning i det lille tv-studie; nogle af fansene blev bortvist fra studiet.

Den tre mand store jury startede med at give deres points, og det resulterede i en overvældende føring til Manel Navarro med 34 points mens Mirela kun havde samlet 22 points. Da tv-seernes stemmer tikkede ind var det med en overvældende sejr til Mirela med 36 points, mens der var 24 points til Manel på tredjepladsen.

Det betød at begge kandidater havde 58 points, og i henhold til reglerne blev det herefter overladt til juryen at træffe afgørelsen; og de holdt fast i deres oprindelige beslutning med stemmerne 2-1, så Manel blev - omend med noget besvær pga det højrøstede publikum - udråbt som vinder.

Det bliver derfor Manel og sangen 'Do it for your lover' der vil forsvare de rød-gule farver i Kyiv i maj måned.

Tredjepladsen gik med 52 points til Leklein og sangen 'Ouch!!'. Leklein havde fået sin plads i finalen via online-afstemningen '#Eurocasting'


Optakt
Seks bidrag er med, når TVE i aften blænder op for 'Objetivo Eurovision', hvor det spanske bidrag til Eurovision Song Contest 2017 bliver fundet. Fem bidrag er udvalgt af TVE mens det sidste er valgt af de spanske fans via online-afstemning '#Eurocasting'.

Jaime CantizanoShowet vil blive sendt live fra TVE’s Studier i Madrid med Jaime Cantizano som vært. Vinderen bliver valgt via en traditionel 50/50% afstemning med en fagjury og en afstemning blandt tv-seerne. Juryen består af Javier Cárdenas, Xavi Martínez og Virginia Rodríguez.

Hvis der skulle være stemmelighed om vinderen vil det være juryen der bestemmer.

Showet starter kl. 22:05, og du kan følge med her...

De seks bidrag er her opført i startrækkefølge:

1. Manel Navarro – Do it for your lover
2. Leklein – Ouch!!
3. Paula Rojo – Lo que nunca fue
4. Mario Jefferson – Spin my head
5. Maika – Momento critico
6. Mirela – Contigo

Leklein vandt sin plads i finalen via online-afstemningen '#Eurocasting'. De øvrige fem bidrag er udvalgt internt af TVE.

Læs også: LeKlein vandt wildcard i #Eurocasting

Der vil under showet være gæsteoptræden af tre tidligere spanske Eurovision deltagere, nemlig David Civera (Eurovision 2001), Barei (Eurovision 2016) og Karina (Eurovision 1971).

Den 62. udgave af Eurovision Song Contest afholdes i International Exhibition Centre i Kyiv med to semifinaler den 9. og 11. maj og den store finale lørdag den 13. maj 2017.

Links: Spanien

Opdateret d. 21.2.2017