Eurovision Song Contest 2021 - NYHEDER
AHOY Arena
AHOY Arena, Eurovision Rotterdam 2021

Bidrag fra Malta, Georgien og Azerbaijan fuldender årets line-up (næsten)
Her er de 40 bidrag til Eurovision 2021 i Rotterdam


Dato: 16. marts 2021
Kilde: eurovision.tv
Med mandagens afsløring af de tre bidrag fra Malta, Georgien og Azerbaijan, har vi nu hele startfeltet til Eurovision Song Contest 2021 på plads. Sådan da. Der er lige et udestående omkring Belarus og gruppen Galasy Zmesta.

Efter Armeniens afbud tidligere på måneden, deltager der 40 lande i Eurovision Song Contest, og de har alle indleveret deres bidrag til EBU og de hollandske arrangører. 39 af disse er i orden, men der udestår stadig en godkendelse af Belarus' bidrag.

EBU har som bekendt bedt BTRC om at levere en alternativ tekst til bidraget; det modtagne bidrag kan ikke godkendes på grund af reglerne om politisk indhold i sangens tekst. Den hviderussiske præsident har varslet et nyt bidrag.

Læs også: Armenien melder afbud til Eurovision Song Contest 2021
Læs også: Lukasjenko: 'Vi skriver en anden sang'

Men bortsat fra Belarus' bidrag skulle startfeltet stå fast. Den 66. udgave af Eurovision Song Contest afvikles den 18., 20. og 22. maj 2021 i AHOY Arena i Rotterdam.

De finder den samlede liste over årets bidrag her...

Eurovision og Covid-19
Nu venter vi så spændt på udviklingen omkring Covid-19 pandemien, der jo vil lægge sine begrænsninger på afviklingen af arrangementet fra Rotterdam. Det ligger fast at EBU og de hollandske arrangører går efter det såkaldte 'Scenarie B', hvor showet afvikles live fra Rotterdam, men med begrænset antal publikum i salen og med restriktioner omkring andre events.

Dette gælder f.eks. pressemøder og andre arrangementer, hvor fans og presse møder deltagerne. Pressemøderne bliver delvis elektroniske, og der vil kun blive adgang til 500 pressefolk fysisk i Rotterdam.

Scenarie C er også en mulighed, hvis det viser sig at rejserestriktioner betyder, at ikke alle delegationer kan komme til Rotterdam. I så tilfælde vil showet delvist bestå af forudindspillede bidrag, som alle deltagende lande skal levere til de hollandske arrangører. Disse bidrag skal indspilles efter specifikke regler under overværelse af EBU i god tid inden arrangementet.

Læs også: Eurovision 2021: Scenarie B er bekræftet
Læs også: Eurovision 2021: Alle landes optræden optages på forhånd

Links: Eurovision 2022

Opdateret d. 19.3.2021