Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Seks artister klar til Eurovision - Australia Decides 2022

Sheldon Riley, G-Nat!on & Andrew Lambrou udvalgt til Australia Decides 2022
Australien: Seks artister er nu klar til den australske finale


Dato: 26. november 2021
Kilde: eurovision.tv
I slutningen af oktober måned løftede Australiens SBS sløret for de første tre artister; nu bliver de fulgt op af yderligere tre navne, der dyster med om den australske billet til Torino i maj måned. Der er finale den 26. februar.

Tidligere på året annoncerede det australske tv selskab SBS, at landet vender tilbage til det tidligere format, Eurovision – Australia Decides, der senest blev anvendt i 2020. SBS har allerede afsløret, at PAULINI, Isaiah Firebrace og Jaguar Jonze er de første navne der skal optræde i Gold Coast Convention and Exhibition Centre den 26. februar. Nu har SBS tilføjet Sheldon Riley, G-Nat!on og Andrew Lambrou til startfeltet!

Læs mere: Isaiah prøver lykken igen i Australia Decides 2022

De sidste fire deltagere i Eurovision – Australia Decides 2022 afsløres i starten af 2022.

Sheldon Riley, der er et stolt medlem af Australiens LGBTQ+ scene, får endelig mulighed for at udleve sin Eurovision drøm. Den talentfulde australsk-filipiner, der også er mode designer, håber at hans baggrund i mange talent shows vil hjælpe ham. Han var således finalist i The Voice Australien 2018 og semiinalist i The Voice All-Stars 2019. Senest fik han en flot tredjeplads i America’s Got Talent.

G-Nat!on er et girlband fra Adelaide der består af Taylah, Isla, Mateja, Rylee, Alessia og Emma. Tidligere på året deltog de i den seneste udgave af The Voice Australien. Australiens svar på Little Mix, der mixer kraftfulde vokaler med RnB and Pop, imponerede Guy Sebastian, Rita Ora, Keith Urban og Jessica Mauboy nok til at alle fire coashes drejede deres stole. De blev en del af Rita Ora’s team og de blev senere delte nummer to i showet. Pigerne mødtes første gang i 2018 på Australian Company of Performing Arts.

Andrew Lambrou er et helt nyt navn i Australien. Den unge sanger har base i Sydney, hvor han voksede op spillede klaver. Han har siden udviklet en passion for sangskrivning såvel som at optræde. For nylig indgik han en pladeaftale med City Pop Records og udgav sin første single, ‘Throne’. Andrew beskriver selv sin stil som “pop med mørke elementer”.


Australien i Eurovision Song Contest
Australien debuterede i Eurovision i 2015 i Wien, og deltager i år i konkurrencen for syvende gang. I 2015 og 2016 blev det til henholdsvis en femte- og en andenplads til Guy Sebastian og Dami Im.

Senest blev det noget skuffende ikke til en finaleplads i Rotterdam for Montaigne og Technicolor, der blev nummer 14 i den første semifinale.

Se alle Australiens bidrag her...

Links: Australien

Opdateret d. 5.12.2021