Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Intelligent Music Project er klar til Torino med Intention

Stoyan Yankoulov - Alle gode gange tre for Eurovision Song Contest
Bulgarien 2022: Årets bidrag Intention frigives søndag morgen


Dato: 3. december 2021
Kilde: eurovision.tv
Bulgarien bliver i morgen det første land, der frigiver deres bidrag til Eurovision Song Contest 2021. Nummeret Intention bliver spillet for allerførste gang på BNT's morgenshow søndag med start kl. 7:00.

Det bulgarske bidrag til Eurovision 2022 i Torino blev afsløret i slutningen af november måned, hvor BNT bekræftede rygterne om at rock gruppen Intelligent Music Project vil forsvare de bulgarske farver i Torino i maj måned med sangen Intention.

Læs også: Bulgarien har valgt Intelligent Music Project

Sangen er nu klar til at blive frigivet; det sker i morgen søndag den 5. december med start kl. 8:00 EET (7:00 dansk tid), hvor den bliver spillet i BNT's morgen show Denyat zapochva s Georgi Lyubenov (Dagen begynder med Georgi Lyubenov). Dermed slår de Albanien, der traditionelt plejer at være 'først ude' med deres bidrag.

Video er på vej

Gruppens nuværende sammensætning, og personerne der vil optræde i Torino, er Ronnie Romero (forsanger i Ritchie Blackmore’s Rainbow), Bisser Ivanov, Slavin Slavchev (vinder af X-Factor Bulgarien), Ivo Stefanov, Dimiter Sirakov samt på trommer Stoyan Yankoulov.

Sidstnævnte har to gange tidligere sammen med Elitsa repræsenteret Bulgarien i Eurovision, nemlig i 2007 og 2013, med en femteplads i 2007 som det bedste resultat. Stoyan vil dermed repræsentere Bulgarien for tredje gang.

Bulgarien i Eurovision Song Contest
Bulgarien debuterede i Eurovision i 2005 og det er i år 12. gang de er med. De første ni år var det småt med succes med bare en enkelt finaleplads i 2007, hvor det dog blev til en imponerende femteplads til Elitsa & Stoyan med sangen 'Water'.

Men de seneste år er det gået betydeligt bedre med fire finalepladser, heraf en andenplads til Kristian og sangen 'Beautiful Mess' i 2017 og en fjerdeplads til Poli med 'If Love Was A Crime' i 2016. Senest blev Victoria nummer 11 i finalen i Rotterdam med bidraget Growing Up Is Getting Old.

Se alle Bulgariens bidrag her...


Stoyan Yankoulov (her sammen med Elitsa ved Eurovision 2007) er klar til Torino

Links: Bulgarien

Opdateret d. 5.12.2021