Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Intelligent Music Project er klar til Torino med Intention

Stoyan Yankoulov - Alle gode gange tre for Eurovision Song Contest
Bulgarien 2022: Årets første bidrag Intention er frigivet


Dato: 5. december 2021
Kilde: eurovision.tv
Bulgarien blev søndag morgen det første land, der frigav deres bidrag til Eurovision Song Contest 2021. Nummeret Intention blev spillet for allerførste gang på BNT's morgenshow søndag med start kl. 7:00.

Det bulgarske bidrag til Eurovision 2022 i Torino blev afsløret i slutningen af november måned, hvor BNT bekræftede rygterne om at rock gruppen Intelligent Music Project vil forsvare de bulgarske farver i Torino i maj måned med sangen Intention.

Læs også: Bulgarien har valgt Intelligent Music Project

Sangen er nu frigivet; det skete søndag den 5. december med start kl. 8:00 EET (7:00 dansk tid), hvor den blev spillet i BNT's morgen show Denyat zapochva s Georgi Lyubenov (Dagen begynder med Georgi Lyubenov). Dermed slår de Albanien, der traditionelt plejer at være 'først ude' med deres bidrag.

Gruppens nuværende sammensætning, og personerne der vil optræde i Torino, er Ronnie Romero (forsanger i Ritchie Blackmore’s Rainbow), Bisser Ivanov, Slavin Slavchev (vinder af X-Factor Bulgarien), Ivo Stefanov, Dimiter Sirakov samt på trommer Stoyan Yankoulov.

Sidstnævnte har to gange tidligere sammen med Elitsa repræsenteret Bulgarien i Eurovision, nemlig i 2007 og 2013, med en femteplads i 2007 som det bedste resultat. Stoyan vil dermed repræsentere Bulgarien for tredje gang.

Bulgarien i Eurovision Song Contest
Bulgarien debuterede i Eurovision i 2005 og det er i år 12. gang de er med. De første ni år var det småt med succes med bare en enkelt finaleplads i 2007, hvor det dog blev til en imponerende femteplads til Elitsa & Stoyan med sangen 'Water'.

Men de seneste år er det gået betydeligt bedre med fire finalepladser, heraf en andenplads til Kristian og sangen 'Beautiful Mess' i 2017 og en fjerdeplads til Poli med 'If Love Was A Crime' i 2016. Senest blev Victoria nummer 11 i finalen i Rotterdam med bidraget Growing Up Is Getting Old.

Se alle Bulgariens bidrag her...


Stoyan Yankoulov (her sammen med Elitsa ved Eurovision 2007) er klar til Torino

Links: Bulgarien

Opdateret d. 5.12.2021