Eurovision Song Contest 2022 - NYHEDER
Kalush Orchestra indspiller live-on-tape optræden til Eurovision Song Contest 2022

Ruslands invasion af Ukraine vil ikke forhindre deltagelse i Torino
Ukraine indspiller live-on-tape optræden til Eurovision 2022


Dato: 16. marts 2022
Kilde: eurovision.tv
Trods den russiske invasion af Ukraine har ukrainsk tv fortsat forberedelserne til at deltage i Eurovision Song Contest 2022 i Torino i maj måned. Kalush Orchestra, der endte som de endelige vindere af den ukrainske billet til Italien, vil de kommende uger indspille en såkaldt live-on-tape optræden, der anvendes hvis de bliver forhindret i at rejse til Torino.

Medmindre krigen i Ukraine slutter inden maj måned, er der stor sandsynlighed for, at den ukrainske optræden i Torino bliver via den live-on-tape optræden, som bandet i øjeblikket forbereder. I en udtalelse fra gruppen lyder det:

"Trods de hårde kampe vil KALUSH Orchestra i løbet af den næste uge optage sin optræden på et sikkert sted i Ukraine; denne live-on-tape optagelse vil vi så sende til de italienske producere af showet. Hvis Ukraine går sejrrigt ud af kampene vil vi selvfølgelig rejse til Italien og optræde live i maj måned."

Simona Martorelli, der er direktør fra RAI's internationale relationer, sagde i en udtalelse mandag, at hun var imponeret over Ukraine og at de overholder alle deadlines i forbindelse med verdens største musikkonkurrence:

"Den ukrainske delegation har bekræftet deres tilstedeværelse i Torino i maj måned og har indtil videre overholdt alle planlagte deadlines. De er i gang med at optage den backup video, der er krævet af alle deltagende lande, for at sikre at showet kan afvikles, selv om et eller flere lande af forskellige grunde ikke kan rejse til Torino."

Kalush Orchestra endte som nummer to i det lokale ukrainske grandprix, Vibdir 2022, men efter at vinderen Alina Pash trak sig fra konkurrencen blev Kalush Orchestra bedt om at overtage pladsen i Eurovision. Trods at de havde gjort indsigelser over resultatet, da de mente der havde været 'fiflet' med points afgivningen, endte Kalush Orchestra med at takke ja til invitationen.

Læs også: Det bliver Alina Pash for Ukraine i Torino
Læs også: Ukraines Alina trækker sig fra Eurovision
Læs også: Kalush Orchestra tager over efter Alina

Ukraine i Eurovision Song Contest
Ukraine er et af de allermest succesfulde deltagerlande i Eurovision Song Contest. Ukraine har deltaget 16 gange siden debuten i 2003; alle seksten gange har Ukraine kvalificeret sig til finalen, hvilket ingen anden nation har præsteret. Ukraine har opnået hele 10 placeringer i top-ti.

Heraf er Ruslana's sejr i 2004 med 'Wild Dances' og Jamala's triumf i 2016 med '1944' naturligvis toppen, men derudover er det også blevet til to andenpladser og en tredjeplads. Senest blev det i Rotterdam til en 5. plads til gruppen Go_A og sangen 'Shum'.

Se alle Ukraines bidrag gennem tiderne her...

Links: Ukraine

Opdateret d. 16.3.2022