Eurovision Song Contest 2023 - NYHEDER
Værtsby for Eurovision Song Contest 2023 - Glasgow eller Liverpool? Afgørelsen falder i dag!

Beslutningen om værtsby for Eurovision Song Contest 2023 falder i dag
Hvem får æren - skotske Glasgow eller engelske Liverpool?


Dato: 7. oktober 2022
Kilde: eurovoix.com
Der er to britiske byer tilbage i kampen om at blive værtsby for Eurovision Song Contest 2023. Bliver det skotske Glasgow eller engelske Liverpool der får æren af at lægge arena og øvrige infrastruktur til? Ifølge flere medier falder afgørelsen i dag.

Oprindelig havde tyve britiske byer vist interesse for at påtage sig opgaven, at være værtsby for verdens største musik-konkurrence. I starten af august blev den liste reduceret til syv navne, og for ti dage siden blev de syv shortlistede britiske byer så reduceret til et kapløb mellem Glasgow og Liverpool.

Læs også: Bliver det Glasgow eller Liverpool? To byer tilbage i racet

Skotske Glasgow byder ind med OVO Hydro Arena som den foreslåede arena for konkurrencen, mens engelske Liverpool har foreslået M&S Bank Arena. I øjeblikket er Glasgow bookmakernes favorit med en 67% chance i henhold til odds.

Nu ser det så ud til at ventetiden er ovre; ifølge flere medier vil BBC og EBU i dag offentliggøre beslutningen om det bliver Skotland eller England der bliver værtsland for konkurrencen.

Den mangeårige britiske Eurovision kommentator Graham Norton afslørede således, at han i aften i tv-programmet The One Show vil diskutere valget af enten Glasgow eller Liverpool som værtsby, blandt andre med Storbritanniens repræsentant i 2022, Sam Ryder.

2023 udgaven af Eurovision er den første siden 1980, at den vindende nation det foregående år ikke er i stand til at være vært for konkurrencen. Ukraine kunne således ikke opfylde alle sikkerhedskrav grundet den igangværende krig med Rusland. I deres sted blev Storbritannien udpeget som alternativ værtsnation, der vil gennemføre konkurrencen i samarbejde med ukrainske UA:PBC.

Læs også: Ukraine frataget værtsskab for Eurovision

Det bliver 9. gang at Storbritannien er vært for Eurovision Song Contest, der senest i 1998 blev afholdt i Birmingham. Tidligere har London været vært fire gange, og desuden har skotske Edinbourg samt Brighton og Harrogate påtaget sig opgaven.

Dette markerer desuden den femte gang at Storbritanien har påtaget sig værtsrollen i stedet for en tidligere vinder. Det skete senest da Brighton var værtsby i 1974 i stedet for Luxembourg. Hverken Glasgow eller Liverpool har tidligere været vært for Eurovision Song Contest, mens Glasgow dog tidligere var vært for Eurovision Dance Contest i 2008.Links: Eurovision Song Contest

Opdateret d. 7.10.2022