Eurovision Song Contest 2023 - NYHEDER
Liverpool bliver værtsby for Eurovision Song Contest 2023

Skotland vs England: Beslutningen om værtsby for Eurovision 2023 er på plads
Liverpool bliver vært for Eurovision 2023 - finale den 13. maj


Dato: 8. oktober 2022
Kilde: eurovision.tv
Efter mere end to måneders overvejelser, har BBC og EBU nu fundet frem til den britiske by, der skal være værtsby for Eurovision Song Contest 2023. Det bliver Liverpool, der i maj måned næste år skal tage imod op til 40 delegationer og mange tusinde journalister og fans i forbindelse med afholdelse af verdens største musikkonkurrence.

Lige siden det den 25. juli stod klart, at Storbritannien ville overtage værtsrollen fra det krigshærgede Ukraine, har Skotlands største by Glasgow været både fans' og bookmakeres favorit til at påtage sig rollen som værtsby.

Men i den sidste ende måtte Glasgow som den næstsidste af de oprindelige 20 kandidat-byer gå hjem med uforrettet sag, da den mangeårige Eurovision kommentator Graham Norton fredag aften i The One Show afslørede Liverpool som værtsby for Eurovision 2023.

Det kommer til at foregå i Liverpool Arena (M&S Bank Arena) med to semifinaler den 9. og 11. maj samt den store finale lørdag den 13. maj 2023.

Læs også: Glasgow eller Liverpool? Afgørelse i dag

Executive Supervisor for Eurovision Song Contest Martin Österdahl udtalte:

’Liverpool er det ideelle sted at afholde den 67. udgave af Eurovision Song Contest på Ukraine's vegne.

Byen er således synonym med musik, og Liverpool Arena opfylder alle de krav der skal være opfyldt for at afholde en global begivenhed som denne. Vi har været vældig imponerede over den passion byen har vist, også for at omfavne selve konkurrencen, inclusiv deres ideer for at placere sidste års vinder Ukraine i begivenheden.

Dette bliver første gang at Eurovision Song Contest bliver afholdt i Storbritannien i 25 år, og efterhånden som vi samarbejder med vores værts Broadcaster, BBC, omkring at fejre Ukraines sejr i konkurrencen, ser denne unikke produktion ud til at blive en meget speciel begivenhed.’

Liverpool Arena åbnede i 2008, og har en kapacitet på op til 10.600 siddende eller 11.000 stående tilskuere. Arenaen har været vært for en lang række store begivenheder som f.eks. MTV Europe Music Awards i 2008, BBC Sports Personality of the Year samt koncerter med artister som Elton John, Beyoncé, Lady Gaga, Sir Paul McCartney, Queen og Kylie Minogue.

Liverpool præsenterer sig som kandidat:Links: Eurovision Song Contest

Opdateret d. 10.10.2022