Eurovision Song Contest 2023 - NYHEDER
Inés Hernand præsenterede de 16 artister der deltager i Benidorm Fest 2023

Ud af 876 indsendte bidrag skal disse dyste om at forsvare de spanske farver
Her er de 18 spanske artister der dyster i Benidorm Fest 2023


Dato: 25. oktober 2022
Kilde: esctoday.com
Planen om at præsentere de udvalgte artister til Benidorm Fest i den kommende weekend blev ændret, i et forsøg på at forhindre at navnene blev lækket af forskellig medier. Derfor blev de udvalgte artister tirsdag aften kl. 22:25 offentliggjort i et 25 minutters program 'Los elegidos del Benidorm Fest' på TVE, med Inés Hernand som vært.

Først var det den 27. oktober, så blev det ændret til den 29. oktober. Til sidst blev det så igen ændret, så deltagerne blev afsløret tirsdag kl. 22:25 på La 1, præsenteret af Inés Hernand.

Fristen for at indsende bidrag til Benidorm Fest 2023 udløb den 10. oktober, og ved fristens udløb havde RTVE modtaget 876 spritnye sange. Nu har den spanske tv station gennemgået alle bidrag, og de har udvalgt disse 18 artister, der fortsat er med i kampen om at repræsentere Spanien ved Eurovision Song Contest:

- Agoney
- Alfred García
- Alice Wonder
- Aritz Aren
- Blanca Paloma
- E’Femme
- Famous
- Fusa Nocta
- José Otero
- Karmento
- Megara
- Meler
- Rakky
- Sharonne
- Siderland
- Sofía Martín
- Twin Melody
- Vicco

I startfeltet finder vi fire artister, der tidligere har stiftet bekendtskab med spansk eurovision.

Alfred García repræsenterede således Spanien i Eurovision 2018 sammen Amaia og sangen Tu Canción, der blev nummer 23 i finalen. Og Blanca Paloma deltog i sidste års udgave af Benidorm Fest med nummeret Secreto de agua, der endte som nummer fem i den spanske finale.

Agoney og Famous har begge deltaget i den spanske finale Operación Triunfo - Agoney i 2018 sammen med Miriam og sangen Magia - og Famous i 2019 med No puedo más. Agoney nåede ikke til finalen, mens Famous faktisk vandt Operación Triunfo, men missede kvalifikationen til den specielle Eurovision Galla, hvor det spanske bidrag blev udvalgt.

Oprindelig var planen at der skulle deltage 16 bidrag i Benidorm Fest 2023, men der var flere bidrag af den nødvendige kvalitet, så TVE besluttede at lade 18 bidrag dyste om billetten til Liverpool i maj måned næste år.

De atten udvalgte artister vil blive præsenteret for den spanske offentlighed ved et Launch Show, der afholdes den kommende lørdag den 29. oktober med Inés Hernand og Rodrigo Vázquez som værter. Showet sendes live på TVE 1 og RTVE Play umiddelbart efter aftennyhederne.

Ved showet vil man også møde Chanel, sidste års vinder af Benidorm Fest, der er afsløret som sanger af den officielle spanske hymne for fodbold VM.

Onsdag den 2. november har RTVE inviteret til en speciel presse konference kl. 10:00 i RTVE hovedkontor, hvor de deltagende artister i Benidorm Fest 2023 officielt præsenteres for den spanske presse med mulighed for at stille spørgsmål.

Samlet program for Benidorm Fest 2023:
10. oktober - Sidste frist for bidrag
25. oktober - 16 bidrag afsløres

29. oktober - Launch Show
29. januar – Åbningsceremoni
31. januar – SemiFinale 1
2. februar – SemiFinale 2
4. februar – Grand Final

Læs også: Spaniens bidrag findes i Benidorm Fest med finale 4. februar
Læs også: 16 spanske bidrag afsløres tirsdag den 25. oktober

Spanien i Eurovision Song Contest
Spanien har været med i Eurovision Song Contest i alt 61 gange siden debuten i 1961.

Det er blevet til to sejre, i 1968 og 1969, men i de seneste 10 år havde det været småt med top-placeringer - to tiendepladser i henholdsvis 2012 og 2014 var de bedste resultater - indtil Chanel rettede op på renoméet i 2022 med sangen SloMo, der endte på en samlet tredjeplads.

Se alle Spaniens bidrag gennem tiderne her...Links: Spanien

Opdateret d. 26.10.2022