Eurovision Song Contest 2023 - NYHEDER
Tom Dice (Eurovision 2010 - Me and My Guitar) prøver lykken igen i Eurosong 2023

VRT har sat navn på deltagerne og offentliggjort dato for Eurosong 2023
Syv artister er udvalgt til den belgiske finale den 14. januar


Dato: 8. november 2022
Kilde: esctoday.com
VRT, den hollandsk-sprogede tv station i Belgien, har i dag afsløret både artister og datoer for den nationale finale Eurosong 2023. De i alt 14 bidrag afsløres fra den 9. januar, og der er finale med syv bidrag lørdag den 14. januar i Palais/Paleis 12 (P12) i Bruxelles. Tom Dice prøver lykken igen.

Efter fem år med intern udvælgelse, vil den belgiske repræsentant i Eurovision 2023 blive valgt gennem en national finale. Syv artister vil kæmpe i Eurosong 2023 om retten til at forsvare de belgiske farver i Liverpool i maj måned næste år.

Læs også: Belgien afholder national finale for første gang siden 2016

Efter en gennemgang af mulighederne rundt om i den belgiske musikindustri, har VRT i dag sat navn på deltagerne i det lokale belgiske grandprix Eurosong 2023; de syv udvalgte artister er:

 • Ameerah
 • Chérine
 • Gala Dragot
 • Gustaph
 • Hunter Falls
 • The Starlings
 • Loredana
 • En enkelt af de udvalgte har Eurovision erfaring; den ene halvdel af The Starlings er nemlig Tom Dice, der repræsenterede Belgien i Eurovision 2010, hvor han opnåede en sjetteplads med sangen Me and My Guitar.

  To andre har tidligere deltaget i det lokale belgiske grandprix Eurosong; Ameerah deltog i 2004 (som Astrid) med Don't Stop the Music, der blev nummer syv i finalen, mens Loredana var en af deltagerne i 2014 sammen med 2Fabiola og nummeret She's After My Piano, dog uden at klare sig til finalen.

  Hver artist deltager med to sange og i finalen vil hver artist deltage med én af de to sange. De fjorten sange vil blive præsenteret live fra den 9. januar, og der bliver finale den 14. januar med Peter Van de Veire som vært, og finalen afholdes i Palais/Paleis 12 (P12) i Bruxelles. En kombination af en ekspertjury og de belgiske tv-seeres stemmer vil udvælge det belgiske bidrag til Eurovision 2023.

  Belgien i Eurovision Song Contest
  Belgien deltog førte gang i debut-året 1956 og har i alt været med 63 gange. De har vundet konkurrencen en enkelt gang, nemlig da den dengang kun 13-årige Sandra Kim i 1986 triumferede med 'J'Aime La Vie'. Derudover er det blevet til to andenpladser.

  De sidste ti år har Belgien nået finalen seks gange; senest i Torino blev det til en 19. plads i finalen for Jérémie Makiese med sangen Miss You.

  Se alle Belgiens bidrag gennem tiderne her...

  Peter Van De Veiere bliver vært ved Eurosong 2023  Links: Belgien

  Opdateret d. 10.11.2022