Eurovision Song Contest 2023 - NYHEDER
Syv udvalgte artister dyster om Belgiens plads i Eurovision - Gustaph og The Starlings har valgt sang

Hvem skal efterfølge Jérémie Makiese som Belgiens repræsentant?
I denne uge: Syv belgiske artister har valgt Eurosong bidrag


Dato: 13. januar 2023
Opd.: 14. januar 2023
Kilde: esctoday.com
Fredag nåede vi afslutningen på denne uges optakts-maraton til den belgiske grandprix Eurosong 2023, idet de sidste to af årets syv artister satte navn på deres bidrag. Og dermed har vi overblik over det samlede startfelt til finalen, der ruller over de belgiske tv-skærme lørdag aften.

I november blev Ameerah, Chérine, Gala Dragot, Gustaph, Hunter Falls, The Starlings og Loredana præsenteret som de syv artister, der kandiderer til at forsvare de belgiske farver ved Eurovision Song Contest 2023 i Liverpool i maj måned. Hver artist stillede med to sange, og i løbet af ugen har de hver især valgt deres finale-bidrag.

Opdateret med startrækkefølge
Nu kan vi så præsentere det samlede startfelt (i startrækkefølge), der i morgen aften går på scenen i Paleis 12 (P12) i Bruxelles med Peter Van de Veire som vært:

 • Hunter Falls – “Ooh La La”
 • Chérine – “Ca m’ennuie pas”
 • The Starlings – “Rollercoaster”
 • Ameerah – “The Carnival”
 • Gustaph – “Because of You”
 • Gala Dragot – “t‘inquiète”
 • Loredana – “You Lift Me Up”


 • En enkelt af de udvalgte har Eurovision erfaring; den ene halvdel af The Starlings er nemlig Tom Dice, der repræsenterede Belgien i Eurovision 2010, hvor han opnåede en sjetteplads med sangen Me and My Guitar.

  To andre har tidligere deltaget i det lokale belgiske grandprix Eurosong; Ameerah deltog i 2004 (som Astrid) med Don't Stop the Music, der blev nummer syv i finalen, mens Loredana var en af deltagerne i 2014 sammen med 2Fabiola og nummeret She's After My Piano, dog uden at klare sig til finalen.

  Vinderen af Eurosong 2023 findes efter en kombineret (50/50%) jury- og seer-afstemning.

  Juryen består af 15 musik-professionelle. Fire af disse vil, udover at være en del af juryen, indgå i aftenens underholdning, nemlig Alexander Rybak (Vinder af Eurovision 2009), Nikkie de Jager (Vært ved Eurovision 2021), Laura Tesoro (Belgien Eurovision 2016) og Jérémie Makiese (Belgien Eurovision 2022).

  Under lørdagens show vil der derudover blive budt på gæsteoptræden af den hollandske Eurovision vinder fra 2019, Duncan Laurence.

  Du kan følge med live i morgen kl. 20:20 - på VRT EÉN (kræver måske VPN)


  Fredag den 13. januar:
  Som de sidste af de syv artister i årets startfelt til belgiske Eurosong har Gustaph og The Starlings fredag valgt sang til den belgiske nationale finale lørdag. Gustaph valgte “Because of You”, mens The Starlings valgte Rollercoaster.

  Torsdag den 12. januar:
  Torsdag var turen så kommet til Gala Dragot der skulle vælge mellem sine to sange “emotion ollie” og “t‘inquiète”. Efter en konference med sine kolleger valgt hun “t‘inquiète”

  Onsdag den 11. januar:
  Onsdag valgte to af de syv artister deres finale-sang; Hunter Falls valgte “Ooh La La”, og fulgte hermed anbefalingen fra de seks konkurrenter, og Ameerah var også enig med kritikerne, da hun gik med “The Carnival”.

  Tirsdag den 10. januar:
  Tirsdag var det tid til at Chérine skulle vælge mellem sine to sange “Ca m’ennuie pas” og “Mon étoile”. De andre artister var delt i deres forslag, men Chérine endte med at foretrække “Ca m’ennuie pas”.

  Mandag den 9. januar:
  Først ud mandag var Loredana, der præsenterede sine to bidrag: “I dream In Colours” og “You Lift Me Up”. Loredana valgte den sidstnævnte sang som sit finalebidrag - og det var også det bidrag hendes kolleger og konkurrenter foreslog.


  Disse 14 sange er nu reduceret til syv (med fed skrift), der udgør lørdagens startfelt.

 • Ameerah – “The Carnival” / “Armageddon”
 • Chérine – “Ca m’ennuie pas” / “Mon étoile”
 • gala dragot – “emotion ollie” / “t‘inquiète”
 • Gustaph – “Because of You” / “The Nail”
 • Hunter Falls – “Home” / “Ooh La La”
 • Loredana – “I Dream in Colours” / “You Lift Me Up”
 • The Starlings – “Oceanside” / “Rollercoaster”
 • Klik på titler med fed skrift for at høre bidrag på YouTube.

  Læs også: VRT frigiver 14 sangtitler og lydklip af bidrag til Eurosong

  Optaktsprogrammerne fortsætter de kommende dage efter dette program.

  09. januar – Episode I – 19:45 CET – Loredana
  10. januar – Episode II – 19:45 CET – Chérine & Hunter Falls
  11. januar – Episode III – 19:45 CET – Hunter Falls & Ameerah
  12. januar – Episode IV – 19:45 CET – Gala Dragot & Gustaph
  13. januar – Episode V – 19:45 CET – Gustaph & The Starlings
  14. januar - FINALE

  Belgien i Eurovision Song Contest
  Belgien deltog førte gang i debut-året 1956 og har i alt været med 63 gange. De har vundet konkurrencen en enkelt gang, nemlig da den dengang kun 13-årige Sandra Kim i 1986 triumferede med 'J'Aime La Vie'. Derudover er det blevet til to andenpladser.

  De sidste ti år har Belgien nået finalen seks gange; senest i Torino blev det til en 19. plads i finalen for Jérémie Makiese med sangen Miss You.

  Se alle Belgiens bidrag gennem tiderne her...  Links: Belgien

  Opdateret d. 14.1.2023