Eurovision Song Contest 2024 - NYHEDER
Fahree bliver Azerbaijans Eurovision artist i Eurovision Song Contest 2024

Der bliver ikke gensyn med Aisel i Eurovision 2024
Azerbaijan: Fakhri Ismayilov flyver til Malmø i maj måned


Dato: 9. marts 2024
Kilde: eurovision.tv
Mange havde håbet på et gensyn med Aisel i Malmø i maj måned, men det bliver ikke tilfældet. Det stod klart da Fahree sidste torsdag blev afsløret som Azerbaijan's repræsentant i Eurovision 2024.

Ictimai annoncerede tilbage i november måned, at seks artister var med i kampen om at repræsentere 'ildlandet' i Eurovision Song Contest 2024; iblandt dem var Aisel, der repræsenterede Azerbaijan i 2018 med sangen X My Heart. Men nu står det altså klart, at Aisel ikke får lejlighed til at forbedre sin placering fra Lissabon, hvor hun blev nummer 11 i semifinalen.

Det bliver i stedet Fakhri Ismayilov AKA Fahree, der får billetten til Malmø i maj måned. Fahree blev født i Baku i 1995 og er opvokset i en meget kunstnerisk familie; hans far var en passioneret jazztrommeslager, mens hans bedstefar var en respekteret skuespiller.

Sangen får premiere fredag, hvor Fahree (feat. Ilkin Dovlatov) afslører sit bidrag på YouTube kl. 9:30

I løbet af sine universitetsår studerede Fahree hårdt for at blive advokat og brugte 6 år på at opnå både en bachelor- og en kandidatgrad i jura.

Men mens verden var fanget af den globale pandemi tilbage i 2020, levede Fahree en renæssance af sin barndomsdrøm... at dedikere sit liv til musik.

Fahree fik endelig modet til at lægge sine juridiske karriereperspektiver til side og følge sin ægte passion - og Eurovision Song Contest er en drøm, der går i opfyldelse. Sangen, han tager med til Malmø, bliver afsløret i de kommende dage.

Læs også: Seks artister er udvalgt til næste fase efter live auditions i Baku

Azerbaijan i Eurovision Song Contest
Azerbaijan debuterede i Eurovision Song Contest i 2008, og har kun misset to finaler. Hele syv ud af femten gange er Azerbaijan endt i top ti.

Senest blev det dog til en skuffende 14. plads i semifinalen i Liverpool til TuralTuranX med nummeret 'Tell Me More'.

Se alle Azerbaijans bidrag gennem tiderne her...Links: Azerbaijan

Opdateret d. 15.3.2024