Eurovision Song Contest 2024 - NYHEDER
Fahree (feat. Ilkin Dovlatov) bliver Azerbaijans Eurovision artist i Eurovision Song Contest 2024

Der bliver ikke gensyn med Aisel i Eurovision 2024
'Özünle Apar': Fahree feat. Ilkin Dovlatov klar til Eurovision


Dato: 9. marts 2024
Opd.: 15. marts 2024
Kilde: eurovision.tv
Mange havde håbet på et gensyn med Aisel i Malmø i maj måned, men det bliver ikke tilfældet. Det stod klart da Fahree sidste torsdag blev afsløret som Azerbaijan's repræsentant i Eurovision 2024. I dag fik hans bidrag Özünle Apar premiere.

Ictimai annoncerede tilbage i november måned, at seks artister var med i kampen om at repræsentere 'ildlandet' i Eurovision Song Contest 2024; iblandt dem var Aisel, der repræsenterede Azerbaijan i 2018 med sangen X My Heart. Men nu står det altså klart, at Aisel ikke får lejlighed til at forbedre sin placering fra Lissabon, hvor hun blev nummer 11 i semifinalen.

Det blev i stedet Fakhri Ismayilov AKA Fahree, der fik billetten til Malmø i maj måned. Fahree blev født i Baku i 1995 og er opvokset i en meget kunstnerisk familie; hans far var en passioneret jazztrommeslager, mens hans bedstefar var en respekteret skuespiller.

Det blev for nylig afsløret, at Fahree ville få følgeskab på scenen af Ilkin Dovlatov, som vil fremføre mugham-delen af sangen. Mugham, der anses for at være den klassiske musik i Azerbaijan, er en traditionel musikform præget af en stor grad af improvisation.

Sangen Özünle Apar fik premiere fredag den 15. marts, hvor Ildlandet afslører årets bidrag på YouTube kl. 9:30. Titlen kan oversættes til 'Tag det med dig'.

I løbet af sine universitetsår studerede Fahree hårdt for at blive advokat og brugte 6 år på at opnå både en bachelor- og en kandidatgrad i jura. Men mens verden var fanget af den globale pandemi tilbage i 2020, levede Fahree en renæssance af sin barndomsdrøm... at dedikere sit liv til musik.

Fahree fik endelig modet til at lægge sine juridiske karriereperspektiver til side og følge sin ægte passion - og Eurovision Song Contest er en drøm, der går i opfyldelse. Sangen, han tager med til Malmø, blev som sagt afsløret fredag morgen med titlen Özünle Apar.

Ilkin Dovletov var finalist i konkurrencen "Voice of Azerbaijan, Native Songs" og blev berømt i Aserbajdsjan som et resultat af sine præstationer. Han turnerede i udlandet, optrådte ved adskillige festivaler og koncerter og promoverede sit lands nationale musik.

Læs også: Seks artister er udvalgt til næste fase efter live auditions i Baku

Azerbaijan i Eurovision Song Contest
Azerbaijan debuterede i Eurovision Song Contest i 2008, og har kun misset to finaler. Hele syv ud af femten gange er Azerbaijan endt i top ti.

Senest blev det dog til en skuffende 14. plads i semifinalen i Liverpool til TuralTuranX med nummeret 'Tell Me More'.

Se alle Azerbaijans bidrag gennem tiderne her...Links: Azerbaijan

Opdateret d. 15.3.2024