Eurovision Song Contest 2024 - NYHEDER
Efter semifinale 2: Danmark er ude af Eurovision Song Contest 2024

Her er de ti lande der er finaleklar efter anden semifinale
Fiasko: Danmark er for fjerde år i træk ude efter semifinalen


Dato: 9. maj 2024
Kilde: eurovision.tv
For fjerde år i streg må Danmark se til fra sidelinien, når finalen i Eurovision Song Contest afvikles lørdag aften i Malmö Arena. Det lykkedes nemlig ikke for SABA med sangen 'Sand' at kvalificere sig til finalen, da den anden semifinale blev afholdt torsdag aften.

Torsdag slog Malmø Arena igen dørene op for et feststemt publikum, da årets anden semifinale skulle afvikles. Med de to erfarne TV-personligheder Petra Mede og Malin Åkerman i værstrollerne, fandt vi torsdag aften de sidste 10 finalister, da de 17 deltagere i semifinale 2 blev reduceret til 10. Det blev desværre et farvel til Danmark efter en upåklagelig optræden fra SABA.

De store favoritter som f.eks. Holland, Norge, Israel og Schweiz er selvfølgelig videre, og der blev også plads til Østrig, Grækenland og Armenien. På de sandsynligvis yderste mandater snuppede Letland, Estland og Georgien en finaleplads for næsen af Danmark, og vinderen af dansk Melodi Grand Prix 2024 måttet derfor skuffet konstatere at finalen bliver uden dansk deltagelse.

Her er de ti finalister i tilfældig rækkefølge, som de blev råbt op i Malmö Arena torsdag aften:

Letland
Østrig
Holland
Norge
Israel
Grækenland
Estland
Schweiz
Georgien
Armenien

"Jeg synes, vi leverede noget, der var godt (...) Jeg er selvfølgelig skuffet. Det er svært ikke at være skuffet," sagde SABA til DR efter nederlaget.

DR's grandprix-chef Erik Struve Hansen sagde efter semifinalen: "Jeg synes, vi kom med en fantastisk artist som havde sin allerbedste performance på aftenen. Jeg synes også, det var et sindssygt dygtigt hold, vi havde til at skabe SABAs performance i dag. Den lød måske lidt mere som en klassisk popsang, og måske er der sket et paradigmeskifte i Eurovision, som jeg ikke har forudset, og som gør, at sangen så står anderledes i forhold til konkurrenter."

Sammen med de 10 finalister fra tirsdagens semifinale 1 samt The Big 5 og værtslandet Sverige, deltager 26 lande i årets store finale på lørdag den 11. maj 2024.

Læs også: Finland er finaleklar mens Island er ude for andet år i træk

Straks efter semifinalen fremkom et interessant resultat fra Italien: Ved en fejl blev det afsløret, at hele 39 % af stemmerne og dermed en klar førsteplads var gået til Eden Golan fra Israel. Om det kan være en tendens i resten af Europa forud for lørdagens finale kan vi kun gisne om. Under alle omstændigheder var det en klar fejl fra italiensk side at offentliggøre deres resultat.

Finalen i Eurovision Song Contest afvikles fra Malmö Arena lørdag aften kl. 21:00 dansk tid.Links: Eurovision Song Contest

Opdateret d. 31.5.2024