MGP Nordic 2008
Med en helt overvældende margin sikrede The BlackSheep sig sejren i MGP Nordic 2008 med sangen 'Oro jaska bearna'. Danske The Johanssons blev nummer to, mens svenske Jonna snuppede tredjepladsen med ganske få points flere end finske Footboys.

Det er andet år i træk at Norge løber med sejren i MGP Nordic; sidste år vandt Celine jo med 'Bæstevænna'.

Der var top-points til BlackSheeps fra alle de tre andre nordiske lande med henholdsvis 53% af stemmerne fra Danmark, 51% fra Sverige og hele 60% af stemmerne fra Finland. The Johanssons fik toppoints fra Norge (52%), og det var nok til at sikre andenpladsen, selvom der kun var 19% fra både Sv erige og Finland.

Se resultatet her...

Her er The BlackSheeps da de vandt det norske MGP:


MGP Nordic 2008 afholdes lørdag den 29. november kl 20:00 i Musikhuset Århus, med deltagelse to sange fra hvert af de fire deltagerlande, Danmark, Norge, Sverige og Finland.

De danske værter Signe Lindkvist og Jacob Riising vil styre de nordiske seere sikkert igennem showet, med hjælp fra MGP-værterne fra de tre andre nordiske lande, som undervejs i showet vil kommentere og oversætte alt det, der foregår på scenen, så alle kan følge med i, hvad der bliver sagt.

Sådan findes vinderen
I første runde optræder alle otte deltagere på scenen. Så går den første afstemning i gang, og herefter går én sang fra hvert land videre til superfinalen. I superfinalen bliver de fire sange fremført igen, og derefter går den sidste afstemning i gang, om hvem der skal vinde MGP Nordic 2008.

De danske MGP vindere The Johanssons er først på scenen i Århus - se startrækkefølgen her...

I Musikhuset i Århus er man i fuld gang med at bygge den store scene til lørdagens show.

Billetterne til showet blev udsolgt på bare 90 minutter, så hvis du vil følge de otte artisters vej mod en eventuel sejr, så er det bare om at bænke sig omkring tv- eller computerskærmen den 29. november.

Danmarks Radio har endnu ikke lagt musikken op på den officielle side - men til gengæld kan du finde den hos norsk tv her...

Danmark Danmark
De danske deltagere blev fundet ved MGP 2008, der blev afholdt den 20. september i Århus. The Johanssons og Sandra Monique repræsenterer Danmark.
Læs mere her...

Sverige Sverige
De svenske deltagere blev fundet ved Lilla Melodifestivalen, der blev afholdt den 4. oktober. Linn og Jonna repræsenterer Sverige.
Læs mere her...

Norge Norge
De norske deltagere blev fundet ved MGP Junior 2008, der blev afholdt den 5. september i Oslo Spectrum. The BlackSheeps og The Battery repræsenterer Norge.
Læs mere her...

Finland Finland
De finske deltagere blev fundet ved MGP Finland, der blev afholdt den 31. oktober. Footboys og Big Bang! repræsenterer Finland.
Læs mere her...

Udskriv din helt egen stemmeseddel her... Lyt til MGP radio her Sidst opdateret den 29.08.2009