MGP Nordic 2008 - Sverige
Linn
'En sång från hjärtat' Linn

Linn Eriksson er 15 år gammel og kommer fra Falun. Her lever hun med sine forældre og 4 søskende samt sine husdyr: katten Oliver, en slange og en edderkop! Hun har også en kæreste der hedder Sonny.

Hun elsker al slags musik og er stor fan af Nightwish og Evanessence. Hun spiller klaver, dog uden at have fået undervisning, og drømmer om med tiden at blive sanger i et rockband.

Sangen 'En sång från hjärtat' handler om en veninde, der tog livet af sig selv, og om hvordan det påvirkede hende.


Linn: En sång från hjärtat

Jonna
'Kommer jag våga!' Jonna

Jonna Torstensson er 14 år gammel og kommer fra Högsäter i Dalsland.

Jonna er en glad pige, der elsker at synge. Hun var været med i flere forskellige talentkonkurrencer. Hun bor på landet med sin mor, far, bror samt en hun og flere katte. Ud over at synge elsker hun at danse og spille teater.

I fremtiden vil hun gerne være med i musicals.

Hendes bidrag er en glad pop-sang, en rigtig typisk svensk schlager.



Jonna: Kommer jag våga


Danmark
Norge
Sverige
Finland

Sverige

Det svenske MGP, også kaldet Lilla Melodifestivalen, afholdes lørdag den 4. oktober med deltagelse af ti sange. Du kan følge det direkte på SVT1 kl. 20:30.

De ti artister og sange i det svenske MGP er: Bamselito - 'B.a.m.s.h.a.d. de e jag'
Tilda & Ida - Tjena, hallå, hej
Linn - En sång från hjärtat
Ninnie & Evelina - På radion
Hilda - Sanningens Minut
Nils - När kommer min dag
Avalon - Var stark
Sputnik - Coola är vi
Jonna - Kommer jag våga
Nisse - Blixt och dunder

Du kan se præsentationen af de ti artister her...
Du kan høre klip af de ti sange her...

Lørdag var det så Sveriges tur til at holde deres børne-grandprix, der går under navnet Lilla Melodifestivalen. Ti sange deltog og vinderen blev 15-årige Linn Eriksson med sangen 'En sång från hjärtat'.

Det blev en meget spændende afstemning, hvor der først gik points ind fra 5 jurygrupper og senere kom så points fra telefon- og sms-afstemningen. Efter jury-stemmerne lå Linn som nummer to, men en topplacering fra telefon- og sms-stemmerne gav Linn den endelige sejr med 100 points.

Sangen er en stille og meget følelsesmæssig sang, der handler om en af hendes veninder, der tog livet af sig. Der blev knebet en masse tårer mens Linn sang, og da hun efterfølgende vandt var det også en tårevædet Linn der kom på scenen for at modtage diplom og synge sin sang én gang til.

Linn skal nu repræsentere Sverige i MGP Nordic sammen med 14-årige Jonna Torstensson, der blev nummer to med 'Kommer jag våga'.

Hilda Bamselito Ninnie og Evelina Ida og Tilda
Nils Avalon Sputnik Linn
Foto: SVT Jonna Nisse
Sidst opdateret den 29.08.2009