MGP Nordic 2008 - Norge
The BlackSheeps
'Oro Jeska Beana' The BlackSheeps

De fire bandmedlemmer af The BlackSheeps er tre piger og en dreng, der alle er mellem 14 og 15 år gamle og kommer fra Varangerbotn i Finnmark i det nordligste Norge.

"Oro jaska beana" hedder bidraget som The Blacksheeps framfører. Det er samisk og betyder noget i stil med "Vær stille hund" og handler om en hund der er så tyk og usund at den til sidst dør.

The BlackSheeps består af:
Agnete Kristin Johnsen (vokal), Aleksander Touryguin (bas), Viktoria Eriksen (trommer) og Emelie Nilsen (guitar).


The BlackSheeps: Oro Jeska Beana

The Battery
'Tenka nå!' The Battery

Gruppen The Battery består af fire fjorten-årige gutter. De har spillet sammen et stykke tid og har sammen skrevet 6-7 af deres egne sange.

Deres bidrag hedder "Tenke nå!" (Tænk nu) og handler om klimaforandringerne. Teksten opfordrfer os til at tænke efter hvad der egentlig sker med miljøet og naturen, og at det er tid at gøre noget ved den globale opvarmning.

Fyrene i The Battery er:
Hans Olav Settem (vokal), Brage Kristian Einum Jr (tangenter), Oddbjørn Sponås (trommer) og Stein Boge guitar).


The Battery: Tenka Nå!


Danmark
Norge
Sverige
Finland

Norge er jo forsvarende MGP Nordic-mestre, efter at Celine på hjemmebane i Oslo Spectrum vandt MGP Nordic 2007 med sangen 'Bæstavænna'. Hvem der skal forsøge at forsvare de norske farver ved MGP Nordic fandt vi ud af da NRK afholdt det norske MGP fredag den 5. september i Oslo Spectrum med deltagelse af 10 sange.

De ti artister og sange i det norske MGP er: Battery - Tenke Nå!
Amalie - Min Familie
Erlend - Hun ga drømmen en sjanse
Vy-Vy - På et annet sted
Martinus - Bling bling
Road to Rock - Veien tilbake hjem
Maggie - Du er bra nok
CaroMilie - Vi liker å danse
Kristian - Feber
The BlackSheeps - Oro jaska beana

Du kan høre og se de ti norske sange her...

Årets norske finale fandt som nævnt sted i Oslo Spektrum fredag den 5. september. Stian Barsnes Simonsen var programleder og udover de ti finalister var også Mira Craig og Maria Haukaas Storeng på scenen. Maria sang jo Norges bidrag til ESC 2008 'Hold On Be Strong', der var skrevet af Mira.

Vinder blev gruppen The BlackSheeps og sangen 'Oro Jaska Beana'. Gruppen består af Agnete Kristin Johnsen, Emelie Nilsen, Aleksander Touryguin og Viktoria Eriksen. De er henholdsvis 14 og 15 år gamle og kommer fra Varangerbotn i Finnmark i det nordligste Norge. Titlen 'Oro Jaska Beana' er samisk og betyder Ti Stille, Hund.

Nummer to blev gruppen The Battery, bestående af Hans Olav Settem, Brage Kristian Einum Jr, Oddbjørn Sponås og Stein Boge, der er henholdsvis 13 og 14 år gamle og kommer fra Møre/Surnadalen. Sangen hedder 'Tenka Nå!' og hANDLER om miljø og global opvarming.

Det bliver altså de to rockgrupper, The BlackSheeps og The Battery, der skal repræsentere Norge ved MGP Nordic den 29. november i Århus.

Sidst opdateret den 29.08.2009